Hlavní obsah

Vnučka novináře Peroutky poslala na Hrad exekutora

 

Reklama

Terezie Kaslová chce, aby Česká republika zaplatila pokutu za to, že Kancelář prezidenta republiky nerespektuje pravomocný verdikt soudu.

Článek

Vnučka novináře Ferdinanda Peroutky Terezie Kaslová se obrátila na soudního exekutora. Chce, aby Kanceláři prezidenta republiky nařídil zaplacení pokuty 100 tisíc korun, protože nerespektuje pravomocné rozhodnutí soudu.

Městský soud Hradu řekl, aby se za slova prezidenta Miloše Zemana omluvil. Prezident tvrdil, že Kaslové dědeček napsal článek Hitler je getleman. To podle soudu není pravda.

„Domáháme se, aby České republice, tedy Kanceláři prezidenta republiky, byla nařízena pokuta sto tisíc korun, protože podle pravomocného rozsudku nesplnila to, co měla splnit,“ řekl Seznamu obhájce Kaslové František Vyskočil.

Foto: Městský soud v Praze

Text omluvy Terezii Kaslové.

Vedoucí kanceláře prezidenta Vratislav Mynář uvedl, že ke kroku, který Kaslová udělala, přistupuje ten, kdo touží po světlech televizních kamer a zviditelnění. „O nic jiného paní Kaslové nejde," tvrdí Mynář. Před několika dny Hrad navíc oznámil, že se zatím neomluví a podá dovolání k Nejvyššímu soudu. Na něj se obrátí také Kaslová.

„Ani já, ani moje rodina, ani můj právník nejsme spokojeni s rozhodnutím odvolacího soudu, protože neřešil žalobu tak, jak jsem ji já chápala, proto podám dovolání k Nejvyššímu soudu,“ zdůvodnila Kaslová.

Čtěte také

Šťastné pondělí Jindřicha Šídla: Ponížení prezidenta prostřednictvím pohřbu

Důvodem dovolání je to, že soud nenařídil omluvu za Zemanovo tvrzení, že Peroutka je autorem věty „nemůžeme-li zpívat s anděly, musíme výti s vlky".

Reklama

Doporučované