Hlavní obsah

Voda se brzy stane novou ropou

Pořad Byznys index o investicích, tentokrát s matadorem kapitálových trhů Janem Maňákem z BNP Paribas Asset Management.Video: Petr Novotný, Seznam Zprávy

 

Reklama

Voda se může stát jednou z nejhodnotnějších komodit na světě. Jak do ní investovat a na jakých dalších investičních trendech může vydělat český drobný investor? Nejen na tyto otázky hledá odpověď aktuální díl Byznys indexu.

Článek

V příštích patnácti letech bude třeba investovat do vodní infrastruktury zhruba 7,5 bilionu dolarů. Je to důsledkem růstu světové populace a pokračující urbanizace, a to nejen v Číně. Do vodní infrastruktury míří více než 60 % infrastrukturních investic, a proto by kolektivní způsob investování do vody neměli přehlížet ani drobní investoři, řekl host Byznys indexu Jan Maňák z BNP Paribas Asset Management, se kterým jsme také probrali vyhlídky pro další posilování akcií nebo způsob jak se připravit na možný nárůst kolísavosti na trzích.

Podíváme se také, co citelně tlumí prodeje francouzského šampaňského a kolik bude stát vesmírná stanice Gateway, která má být podle plánů NASA odrazovým můstkem pro dobytí Marsu. Zaujmout vás může také reportáž o mobilních datech a na závěr přidáme užitečné byznysové rady, tentokrát od Karolíny Topolové, šéfky AAA Auto.

Pořad Byznys

Pořad Byznys sledujte každý všední den na Televizi Seznam ve 14 hodin a v reprízách v 18:15 a ve 22:30.

Reklama

Související témata:

Doporučované