Hlavní obsah

Vojenská nemocnice Brno zakázala návštěvy kvůli pacientům s covidem-19

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Vojenská nemocnice v Brně až do odvolání zakázala návštěvy veřejnosti. Důvodem jsou pacienti s nemocí covid-19, kterých má nyní nemocnice pět.

Článek

Řekl to ředitel nemocnice Martin Stračár. Opatření je preventivní. Podle ředitele měla nemocnice v největší krizi kolem 80 pacientů s koronavirem.

Podle České televize zakázala návštěvy i Nemocnice Boskovice. Z krajských nemocnic má zakázané návštěvy ivančická nemocnice, uvedla mluvčí kraje Alena Knotková.

Stračár upozornil na to, že se situace s covidem v Brně zhoršuje. „Proto pro jistotu zavíráme. Máme pacienty na běžné operace, tak by nebylo dobré, aby se nakazili,“ řekl.

Další nemocnice v kraji zatím návštěvy nezakazují, a to ani Fakultní nemocnice Brno, ani Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně nebo další krajské nemocnice s výjimkou ivančické.

V Jihomoravském kraji je od počátku pandemie loni v březnu až do dnešního dne 159 743 potvrzených případů nemoci covid-19. Vyléčilo se z ní 154 961 lidí, naopak 3439 s nákazou zemřelo. Vyplývá to z webu Ministerstva zdravotnictví.

Reklama

Doporučované