Hlavní obsah

Vojtěch kvůli nástupu na ministerstvo opustil Krajskou zdravotní

Foto: vlada.cz

Adam Vojtěch se ve středu znovu stane ministrem zdravotnictví.

Reklama

Ve středu bude Adam Vojtěch znovu prezidentem republiky Milošem Zemanem jmenován ministrem zdravotnictví.

Článek

Opětovně nastupující ministr zdravotnictví a poslanec za ANO Adam Vojtěch opustil manažerský post v nemocničním holdingu Ústeckého kraje.

Krátce předtím, než ho ve středu Miloš Zeman jmenuje ministrem, rezignoval Vojtěch na pozici předsedy představenstva Krajské zdravotní. Firmy, která na Ústecku spojuje největší nemocnice.

„Ano, rezignaci jsem podal,“ uvedl Vojtěch pro Seznam Zprávy. Předsedou představenstva se stal letos v březnu. A k platu poslance jako manažer Krajské zdravotní ještě pobíral měsíční odměnu převyšující 95 tisíc korun.

Poté, co se objevily zprávy, že Vojtěch bude opět ministrem, se kvůli tomu sešlo už v úterý večer představenstvo Krajské zdravotní. Řešilo se, kdo by ho měl nahradit.

Nejpravděpodobnější variantou nyní je, že do představenstva této firmy usedne Petr Malý. Ten se před několika dny stal ředitelem Krajské zdravotní.

V představenstvu Krajské zdravotní usedl Vojtěch loni v listopadu po podzimních volbách, když se do vedení Ústeckého kraje dostala koalice hnutí ANO, ODS a Spojenců pro kraj.

Vojtěch se také chystá na velvyslaneckou misi do Finska. Poté, co ho na post velvyslance v Helsinkách schválila vláda, potvrdil jeho nominaci následně také prezident Miloš Zeman. A premiér Andrej Babiš v úterý uvedl, že se počítá s tím, že se Vojtěch velvyslancem stane.

„Ano, příští rok,“ napsal Babiš v SMS zprávě na dotaz, zda stále počítá s přesunem Vojtěcha do české zahraniční služby.

Reklama

Doporučované