Hlavní obsah

Kandidát ODS na senátora se stahuje z voleb. Řídil opilý

Foto: Facebook Josefa Kopeckého

Kandidát na senátora Josef Kopecký vypil několik piv a sedl za volant.

Reklama

Josef Kopecký (ODS) minulý týden řídil pod vlivem alkoholu. Nikoho prý neohrozil, přesto považuje svůj čin za neomluvitelný.

Článek

Kandidát ODS na senátora v obvodu Ústí nad Orlicí Josef Kopecký se vzdal kandidatury. Řídil auto pod vlivem alkoholu.

„Po několika měsících kampaně jsem se rozhodl vzdát se kandidatury z osobních důvodů. Tím důvodem je prostý fakt, že na konci minulého týdne jsem udělal naprostou hloupost a sedl si za volant po požití několika piv,“ uvedl na svém facebookovém profilu.

Dodal, že řídil pouze na krátkou vzdálenost v noci na prázdné ulici. „Neboural jsem, nikoho jsem neohrozil. I tak je to ale neomluvitelné,“ napsal politik.

„Kdybych se nevzdal své kandidatury, mohl bych také ohrozit ODS, která mi dala svou důvěru, čehož si moc vážím. My jsme strana, kde platí presumpce viny,“ dodal Kopecký. Omluvil se svým podporovatelům, jež zklamal.

Kopecký je místostarostou České Třebové. V senátních volbách se měl postavit starostovi Letohradu Petru Fialovi, který je společným kandidátem KDU-ČSL a politického hnutí Společně pro kraj, v němž je zastoupena ČSSD. ANO nominovalo do senátních voleb okresního místopředsedu hnutí Stanislava Ešnera.

Na Orlickoústecku před šesti lety zvítězil Petr Šilar (KDU-ČSL) nad advokátem Janem Lipavským (ANO). V Senátu nyní končí druhé volební období, znovu již kandidovat nechce. O post se tak utkají pouze dva kandidáti.

Reklama

Doporučované