Hlavní obsah

Babiš si zoufá, že ho nepustí na Zemi živitelku. Ministr: Koupím mu vstupenku

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Andrej Babiš chtěl dorazit na Zemi živitelku i s karavanem.

Reklama

Českobudějovické výstaviště nedovolilo volební kampaň ve svém areálu. Jedním z odmítnutých byl i Andrej Babiš. Toho to naštvalo a ministra zemědělství za to nazval zoufalcem.

Článek

Opoziční poslanec Andrej Babiš (ANO) pokračuje v jízdě Českem ve svém obytném voze. Příští týden ho čeká Moravskoslezský a Pardubický kraj. V rozhovoru na TN.cz si ale postěžoval, že ministr zemědělství a šéf českobudějovického výstaviště ho nepustí na výstavu Země živitelka.

„V sobotu jsem chtěl jít na Zemi živitelku, ale pan ministr a šéf výstaviště to zakázal. Snad tam dají na bránu ‚zákaz vstupu Babiše‘. Je neuvěřitelné, co tihle zoufalci ve vládě, jak se nás bojí,“ rozohnil se opoziční politik v pořadu.

Ministr zemědělství se proti jeho slovům ihned ohradil na sociální síti Twitter. Uvedl, že jde o zemědělskou výstavu, a ne místo pro politickou kampaň. „Mimo jiné i proto vedení výstaviště odmítlo telefonickou žádost o umístění karavanu pana Babiše v areálu. Stejně odmítlo i další žádosti některých prezidentských či senátorských kandidátů,“ napsal ministr.

Dodal, že Babiš si může jako kterýkoliv jiný člověk vstupenku na Zemi živitelku koupit. „Pokud si lístek nemůže dovolit, rád mu jej zakoupím ze svého,“ rýpl si do Babiše.

Seznam Zprávy se obrátily na Babišova mluvčího Vladimíra Vořechovského s dotazy týkajícími se kampaně na Zemi živitelce – zda Babiš svůj karavan zaparkuje před vstupem nebo zda měl problémy i na jiných podobných akcích. Vořechovský na dotazy nereagoval.

Babišovu tour po Česku provázejí šarvátky

Seznam Zprávy přinesly řadu reportáží z mítinků expremiéra Andreje Babiše.

Bývalý premiér objíždí Česko s obytným vozem už od května. Popírá, že by šlo o jeho prezidentskou kampaň. Na akci, kde podepisuje své knihy a rozdává kšiltovky se svým heslem, prý podporuje místní kandidáty do zastupitelstva či Senátu. Navštěvuje však i obce, kde jeho hnutí kandidátku nepostavilo.

V posledních týdnech se Babišovy mítinky stávají místem konfliktů a strkanic mezi jeho příznivci a lidmi, kteří s píšťalkami přicházejí vyjádřit nesouhlas s Babišovou politikou.

Reklama

Doporučované