Hlavní obsah

Další kandidát na prezidenta: Na Hrad chce teolog Ivo Mareš

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Tiskový mluvčí Diakonie Ivo Mareš chce kandidovat na prezidenta.

Reklama

aktualizováno •

Do boje o Hrad se chce zapojit Ivo Mareš, teolog a tiskový mluvčí Diakonie.

Článek

Vyrůstal prý na venkově, v Praze i v Mongolsku. Vystudoval teologii, působil jako protestantský farář, novinář, překladatel, komunikační expert. Několik let řídil britskou komunikační firmu a nyní působí jako tiskový mluvčí Diakonie. Tak se novinářům na tiskové konferenci představil nový kandidát na prezidenta Ivo Mareš.

„Jsem spoluautorem humanitárního projektu Krabice od bot a autorem vyhledávače pro neformální pečující,“ řekl o sobě. Dnešním dnem začíná sbírat podpisy potřebné pro kandidaturu.

Pro prezidentskou kampaň oznámil jako prioritu zastavení propadu Česka do chudoby a boj s chudobou na všech frontách a všemi dostupnými prostředky.

„Je ostudné, že v 21. století se senioři musí velmi komplikovaně domáhat toho, aby dostali příspěvek na péči. Je trapné, že rodiče samoživitelé musí stát fronty na to, aby dostali potravinovou pomoc. Je ostudné, že existují rodiče, kteří svým dětem ani na Vánoce nemohou koupit dárek, protože na to v rozpočtu nemají,“ uvedl.

Kampaň prý zatím hodlá financovat z vlastních a rodinných příspěvků a až později oslovit veřejnost. „Nestojí za mnou žádná velká finanční skupina ani konkrétní veliký mecenáš,“ uvedl.

Reklama

Doporučované