Hlavní obsah

Středulu podpořila manželka. Na Hradě budeme oba, slíbili

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Josef Středula s manželkou Danou.

Reklama

Odborový předák Josef Středula představil ve středu před polednem svoji prezidentskou kampaň. Stěžejních má být pět bodů, mezi něž patří například právo na důstojnou mzdu.

Článek

„Vím, že je to těžký program, ale je důstojný,“ zaznělo ze Středulových úst během tiskové konference.

Ve své kampani vytyčil pět práv, která chce požadovat. Patří mezi ně právo na důstojnou mzdu, právo na bydlení, ale i právo na teplo a elektřinu. „Před dvěma lety by každý řekl, že to je přece jasné. Ale ono to dnes tak jasné není,“ podotkl k poslednímu bodu.

Prezident by podle něj měl být schopen naslouchat a pomáhat lidem tam, kde je to potřeba, a měl by udělat vše pro to, aby život v České republice byl lepší.

Přítomným řekl, že je pro setrvání jak v Evropské unii, tak v Severoatlantické alianci. Válku Ruska proti Ukrajině označil za barbarskou.

Akce se zúčastnila také Dana Středulová. „Jeho životním posláním je pomáhat lidem, jeho darem je umění vyjednávat a jeho přáním je, abychom se všichni v České republice měli lépe,“ uvedla na adresu svého manžela. Řekla, že občanům budou oba poskytovat pomocnou ruku.

+3

Kromě Středuly se o Hrad ucházejí také bývalý premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš, poslanec SPD Jaroslav Bašta, senátoři Pavel Fischer (nezávislý) a Marek Hilšer z klubu Starostů, bývalá rektorka Mendelovy univerzity Danuše Nerudová, bývalý představitel české armády a NATO Petr Pavel, prezidentka České asociace povinných Denisa Rohanová a bývalý rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima.

Reklama

Doporučované