Hlavní obsah

Z kampaně se stala obrana hodnot, řekl Pavel

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Petr Pavel zrušil úterní program, poskytne pouze večerní televizní rozhovor.

Reklama

aktualizováno •

Předvolební kampaň se podle Petra Pavla proměnila v obranu hodnot, na nichž staví svou kandidaturu. Odmítl, že by rozděloval společnost, což podle něj Andrej Babiš dělal celé roky.

Článek

Prezidentský kandidát Petr Pavel veřejně vyzval svého soupeře Andreje Babiše, aby se snažil zmírnit vyhrocenou situaci ve společnosti.

„Důsledkem vaší kampaně konflikt ve společnosti dosáhl kritické hladiny a musíme ho zmírnit. Ať vyhraje kdokoliv z nás, uvědomte si odpovědnost za to, v jakém stavu bude naše společnost po volbách,“ uvedl Pavel.

Babiš by podle něj měl stáhnout všechny reklamní materiály, kde používá strach ze zatažení do války. Chce také, aby se šéf hnutí ANO omluvil vojákům a jejich rodinám.

„Dále vás vyzývám veřejně vyslovit závazek neútočit a neeskalovat situaci v TV debatách, které budou sledovat miliony lidí,“ dodal Pavel.

Pavel, který v průběhu kampaně onemocněl, se zúčastnil večerního rozhovoru na komerční televizi Nova.

V něm mimo jiné odmítl, že by měl na polarizaci společnosti a vyhrocení kampaně podíl a naopak zdůraznil, že Andrej Babiš roky pracoval s rozdělením společnosti a nyní sklízí, co zasel. Pavel zdůraznil, že by lidé měli chodit na mítinky politiků, i když s nimi nesouhlasí, ale je třeba se chovat slušně.

V rozhovoru také prohlásil, že kampaň ze strany Andreje Babiše se proměnila v obranu hodnot, na nichž postavil svou kandidaturu.

Program změnila nemoc

„Z důvodu pokračující nemoci dnes ruší setkání s občany v Příbrami. Zítřejší program včetně setkání na Staroměstském náměstí platí,“ uvedla Pavlova mluvčí Eva Hromádková. V 17 hodin se tam zúčastní akce „Všichni za pravdu“.

Pavel se dnes měl odpoledne sejít s novináři a poté i s veřejností v Příbrami a od 17 hodin měl mít soukromý program se svými podporovateli.

Petr Pavel omezuje svůj program už od neděle, neboť bojuje se silným nachlazením. I přesto se v neděli zúčastnil mše za vlast ve svatovítské katedrále a také večerního duelu s Andrejem Babišem na České televizi. V debatě už ale působil viditelně nemocně a unaveně. V pondělí musel odvolat program v Kolíně.

Aktualizace: do článku jsme doplnili průběh rozhovoru na TV Nova

Reklama

Doporučované