Hlavní obsah

„Z kampaní se stala fraška.“ První kandidátka vzdala boj o Hrad

Foto: FB profil

Advokátka Klára Long Slámová.

Reklama

Advokátka Klára Long Slámová oznámila, že už nemá zájem kandidovat na prezidentku. Uvedla to na svém facebooku.

Článek

Slámová odstoupení z kandidatury zdůvodnila tím, že se podle ní z prezidentské volby stala fraška a nemá zapotřebí se tohoto účastnit.

„Děkuji všem za dosavadní podporu, budu se i nadále snažit prosadit změny, které jsou nutné, ale budu je prosazovat v mém dosavadním postavení, které jsem se rozhodla neměnit a které mi ve všem dává mnohem volnější pole,“ napsala advokátka Slámová na svém facebooku.

Napsala také, že v prezidentských volbách podpoří senátora Marka Hilšera. „Z mého pohledu je to jediný v ‚kampani‘ zbývající normální člověk, za kterým nestojí žádné podivné skupiny a miliony od utajených sponzorů a má jasné názory už mnoho let.“

Předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) ve čtvrtek Seznam Zprávám oznámil, že plánuje vyhlásit termín prezidentských voleb v srpnu.

O prezidentskou funkci po Miloši Zemanovi má zájem hned několik kandidátů. Naposledy oznámila kandidaturu ekonomka a bývalá rektorka brněnské Mendelovy univerzity Danuše Nerudová.

Podpisy nutné pro kandidaturu na prezidenta začal v květnu sbírat také odborový předák Josef Středula. V souvislosti s prezidentskými volbami se mluví i o expremiérovi a šéfovi hnutí ANO Andreji Babiši a generálovi Petru Pavlovi, kandidaturu ale ještě oficiálně neoznámili.

Reklama

Doporučované