Hlavní obsah

Bašta ANO jménem Lovosice. Babiš dává lidem práci, oni jemu hlasy

Reportér Seznamu z Lovosic. Města, kde Babiš potkal řadu osobností důležitých pro jeho byznys, politiku i rodinu.

 

Reklama

Reportér Seznamu se vydal do Lovosic sledovat dění a náladu obyvatel v prvním dni voleb. Lovosice jsou známé jako bašta hnutí ANO s nadprůměrnou podporou voličů. Fungují zde také dvě Babišovy chemičky a právě v tomto městě na severu Čech Babiš potkal i řadu důležitých lidí.

Článek

V Lovosicích lze předpokládat, že opět zvítězí hnutí ANO. Dominantním zaměstnavatelem v Lovosicích jsou totiž dvě velké továrny šéfa hnutí Andreje Babiše Lovochemie a PREOL, ve kterých pracuje zhruba polovina města.

V tomto severočeském městě se také Babiš seznámil s řadou důležitých lidí pro jeho politický, firemní i rodinný život, mimo jiné se současnou manželkou Monikou, která tam pracovala jako sekretářka. V Lovosicích Babiš potkal ale například současného ministra životního prostředí Richarda Brabce nebo muže číslo dvě hnutí ANO Jaroslava Faltýnka.

Reportér Václav Dolejší natočil reportáž, v níž se ptá místních, jak Babiše vnímají. Z průzkumu vyplývá, že si lidé cení právě tvorby pracovních míst. Vyšší procenta volebních hlasů pro ANO zaznamenala ve všech předchozích volbách především města, kde má Babiš klíčové továrny. Tedy nejen Lovosice, ale i přerovská Precheza, pardubický závod Synthesia, olomoucká mlékárna Olma nebo Fatra v Napajedlích. V některých továrnách Agrofertu, jichž je 250, dostali zaměstnanci před volbami dokonce i speciální odměny.

Reportér Seznamu v prvním příspěvku o tom, jak Babiše v Lovosicích vnímají místní lidé a jak se dostal k Lovochemii:

Reportér Václav Dolejší informuje o volebním dění v Lovosicích.

Reklama

Související témata:

Doporučované