Hlavní obsah

Volební debata. Takhle jste Sobotku, Babiše, Kalouska a další ještě neviděli

 

Reklama

Jak se chová šest politických lídrů, když jim nasadíte mikrofony ihned po vstupu do sídla Seznamu? Ukázky z předvolební debaty jsou tu.

Článek

Žádný čas na přípravu ani na vydechnutí po příjezdu z volebních mítinků. Debata Seznamu se šesti lídry rozhodujících českých politických stran měla jedno zvláštní pravidlo, s nímž se politici zatím nikde nesetkali: Hned při příchodu do budovy dostali na sako mikrofon a kamery je začaly okamžitě snímat.

Cokoliv od té doby řekli, bylo zaznamenáno. Nečekali jsme na jejich natrénovaná prohlášení pro voliče, začali jsme okamžitě točit jejich bezprostřední chování a reakce.

Bohuslav Sobotka, Andrej Babiš, Pavel Bělobrádek, Miroslav Kalousek, Petr Fiala a Petr Gazdík se tak vědomě stali účastníky jakési reality show. Půlhodina v „zákulisí“ nabídla vše, co k politice také patří: ironické poznámky, uvolněné tykání jindy nesmiřitelných protivníků, neobvyklou upřímnost i jedno překvapení pro Andreje Babiše.

Poté následovala zhruba hodinová volební debata na pódiu, s jasně danými pravidly, včetně odměřování času na odpověď. Všichni předsedové už byli tou dobou zklidnění a soustředění na otázky moderátorů.

Kdo z politiků si v té které části vedl lépe a působil přesvědčivěji než ostatní, můžete posoudit sami.

Po dnešní „ochutnávce“ vám zítra nabídneme nezkrácený záznam obou částí debaty.

Reklama

Související témata:

Doporučované