Hlavní obsah

Volkswagen v USA svolává 218 000 aut kvůli nebezpečí úniku paliva

Foto: pxfuel

Ve svolávaných vozech se časem mohou uvolnit některé šrouby, což může vést k úniku paliva. V případě vznícení paliva by se mohl objevit i požár vozidla (ilustrační fotografie).

Reklama

U vozů Jetta německé automobilky Volkswagen hrozí únik paliva, který by mohl zavinit i požár vozidla. Proto je koncern svolává do amerických servisů.

Článek

Německý automobilový koncern Volkswagen ve Spojených státech svolává do servisů asi 218 000 vozů Jetta, u kterých hrozí únik paliva. Informoval o tom americký Národní úřad pro bezpečnost silničního provozu (NHTSA). Opatření se týká aut vyrobených od června 2015 do prosince 2017.

Ve svolávaných vozech se časem mohou uvolnit některé šrouby, což může vést k úniku paliva. V případě vznícení paliva by se mohl objevit i požár vozidla, uvedl úřad.

Koncern Volkswagen v loňském roce dodal zákazníkům ve Spojených státech celkem 654 200 vozů. Odbyt na tomto druhém největším automobilovém trhu světa mu tak vzrostl o 2,5 procenta. Součástí koncernu je také Škoda Auto, která ale v USA nepůsobí.

Ve druhém čtvrtletí se Volkswagen propadl do ztráty 1,7 miliardy eur. Na vině byla zejména restriktivní opatření proti šíření koronaviru a následný propad poptávky.

Ve třetím čtvrtletí se automobilka vrátila k zisku. Přispěla k tomu poptávka po luxusních vozech v Číně, která kompenzovala pokles odbytu o 1,1 procenta vlivem pandemie covidu-19. Meziročně koncernu klesl provozní zisk o třetinu na 3,2 miliardy eur (74,4 miliardy Kč). Skupina předpokládá, že zisk vykáže i za celý finanční rok, bude ale asi výrazně nižší než v roce loňském.

Reklama

Související témata:

Doporučované