Hlavní obsah

Volvo svolává stovky tisíc řidičů kvůli riziku vznícení motoru

Foto: volvocars.com

Svolávací akce, kterou Volvo plánuje, se týká automobilů se čtyřválcovými vznětovými motory modelového roku 2014–2019.

Reklama

Automobilka Volvo svolává majitele 507 000 vozů. Zjistila, že u některých modelů aut hrozí riziko vznícení motoru. Společnost tvrdí, že k žádné nehodě v souvislosti s vadnou součástkou nedošlo a akce má preventivní charakter.

Článek

České majitele 3 345 vozů značky Volvo čekají nepříjemnosti. Budou muset navštívit autoservis, aby nejezdili se závadnou součástkou na motoru. Svolávací akce, kterou Volvo plánuje, se týká automobilů se čtyřválcovými vznětovými motory modelového roku 2014–2019.

„Výzkum společnosti Volvo Cars zjistil, že ve velmi ojedinělých případech se může u výše uvedených vozidel plastové sací potrubí k EGR roztavit a deformovat. V nejhorším případě existuje hypotetická možnost, že může dojít k lokálnímu požáru motorového prostoru,“ uvedlo pro Seznam české Volvo Car Czech Republic.

Volvo neobdrželo žádné zprávy o tom, že by kvůli závadě na motoru došlo k nějaké nehodě či zraněním.

U vozů může dojít k neobvyklému chodu motoru, rozsvícení kontrolky řízení motoru, přerušení chodu motoru či nedostatku výkonu. V takovém případě by měli řidiči zpozornět a Volvo kontaktovat.

Náklady na opravu ponese automobilka

Majitelé automobilů s vadnými motory nebudou za nápravu problému nic platit. „Klienty oslovíme co nejdříve s nápravným opatřením a bezplatně uvedeme všechny vozy do bezvadného stavu,“ stojí ve vyjádření českého zastoupení. Volvo nyní dokončuje přípravy na řešení a zajistí naskladnění zásob potřebných dílů.

Podle agentury Bloomberg odmítla automobilka poskytnout informaci, na kolik ji celá svolávací akce vyjde. Švédskou automobilku koupila v roce 2010 čínská skupina Geely.

Reklama

Související témata:
Svolávací akce

Doporučované