Hlavní obsah

Vondráček v Římě navštívil papeže Františka a pozval ho do Česka

Radek Vondráček se sešel s papežem Františkem.Video: Facebook.com/RadekVondracek73

 

Reklama

Předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček se sešel s papežem Františkem. Pozval ho na návštěvu do České republiky v roce 2021.

Článek

Poslanec a předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček se během návštěvy Říma sešel ve Vatikánu s papežem Františkem. Jménem prezidenta Miloše Zemana a kardinála Dominika Duky ho pozval na návštěvu do České republiky v roce 2021. Hlava katolické církve se však k tomu nijak konkrétně nevyjádřila, řekl po setkání Vondráček v České televizi.

Svatý otec přijal Vondráčka spolu s předsedou Slovenské národní rady Andrejem Dankou a českými a slovenskými biskupy v soukromé knihovně Apoštolského paláce. Podle Vondráčka s nimi mluvil zejména o důležitém odkazu, který přinesla cesta sv. Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu.

Návštěva České republiky papežem Františkem v roce 2021 by měla být symbolická, uběhne totiž 1100 let od umučení babičky svatého Václava svaté Ludmily v roce 921. Papeže zval do Česka i prezident Miloš Zeman při audienci v roce 2015. Naposledy navštívil Českou republiku v roce 2009 Františkův předchůdce Benedikt XVI., mše sloužil v Brně a ve Staré Boleslavi.

Reklama

Doporučované