Hlavní obsah

Vondráčková podpořila Davida k převzetí státního vyznamenání od Zemana

Foto: Profimedia.cz

Helena Vondráčková s Michalem Davidem.

Reklama

Zpěvačka Helena Vondráčková se zastala svého kolegy Michala Davida. Podle jejího prohlášení by měl zpěvák vyznamenání přijmout. Oznámení o udělení státního vyznamenání českému zpěvákovi a skladatelovi vyvolalo u mnohých negativní reakce.

Článek

Michal David by měl podle Heleny Vondráčkové převzít státní vyznamenání z rukou prezidenta Zemana. „Vzhledem k tomu, že Michal David patří k největším hitmakerům populární hudby poslední doby, je autorem hudby k mnoha úspěšným muzikálům, je zároveň výborný aranžér a jako jeden z mála zpěváků vyprodává velké koncertní sály a baví statisíce diváků, mu toto ocenění právem patří,“ řekla Helena Vondráčková.

Sama zpěvačka již byla oceněna v loňském roce a převzala tak z rukou prezidenta republiky medaili prvního stupně za zásluhy o stát v oblasti umění.

Udělení medaile Za zásluhy o stát v oblasti kultury zdůvodnil Zeman Davidovým celoživotním přínosem České republice. Zároveň si je vědom, že tento počin může vyvolat jistou kritiku. Dodává, že jakýkoliv vyznamenaný může působit kontroverzně, na druhou stranu věří, že proti Michalu Davidovi nikdo nemůže nic namítat, když svými písněmi baví miliony lidí již několik let.

Reklama

Doporučované