Hlavní obsah

Vondrák: Nevím, proč mě Prymula zmínil, ve středu jsem s nimi nic neřešil

Foto: Vojtěch Veškrna, Seznam Zprávy

Hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

Reklama

Ministr zdravotnictví Roman Prymula řekl, že během noční schůzky na Vyšehradě proběhlo jednání i s hejtmanem Ivo Vondrákem. Ten to však popřel.

Článek

Ministr zdravotnictví trvá na tom, že žádná opatření neporušil, a chce ve funkci setrvat, ačkoli premiér ho hodlá odvolat. Prymula argumentuje tím, že jednání neproběhlo v restauraci, ale v objektu vyšehradské kapituly.

Prymula dle svých slov dostal pozvání od šéfa poslaneckého klubu ANO Jaroslava Faltýnka na jednání, kterého se účastnil také ředitel Fakultní nemocnice Ostrava Jiří Havrlant.

„A co se týká diskusí s panem Havrlantem, tak pan předseda Faltýnek zprostředkoval setkání mezi hejtmanem Vondrákem a mezi jednotlivými řediteli severomoravských nemocnic a řešila se problematika testů, to znamená plošného testování v Moravskoslezském regionu,“ řekl Prymula na tiskové konferenci.

Seznam Zprávy se proto Vondráka zeptaly, zda se skutečně účastnil jednání na toto téma, ten však popřel, že by cokoliv s Prymulou a Faltýnkem ve středu řešil.

Roman Prymula na tiskové konferenci řekl, že s vámi proběhlo jednání na téma testování Moravskoslezského kraje. Je to pravda?

Ne, nic takového neproběhlo, ani jsme o tomtento týden s řediteli nemocnic nejednali. Ani s panem Faltýnkem a Prymulou, to mohu naprosto jednoznačně vyloučit. Fakt nechápu, proč mě ve svém vyjádření Prymula jmenoval.

Řešil jste problematiku testování v minulosti s panem Prymulou?

To vám řeknu zcela přesně, podívám se do kalendáře. Problematiku testování jsme řešili minulý týden ve čtvrtek v jedenáct hodin.

Podle Prymuly měl ale jednání tuto středu zprostředkovat pan Faltýnek, řešil jste s ním alespoň nějakou možnou schůzku?

Ke včerejšímu jednání jsem nebyl přizván vůbec a to tvrzení mě samotného překvapilo, protože my jsme jednali o plošném testování s ředitelem karvinské nemocnice a s jeho náměstkem minulý čtvrtek a od té doby jsem na toto téma s nikým nejednal.

Takže s panem Faltýnkem jste problematiku testování nikdy neřešil?

Ne, ne. Mě Faltýnek poprosil minulý týden o to, zda bych se minulý čtvrtek nesešel s řediteli nemocnic. To jsem udělal a tam jsme řešili problematiku testování, nikoliv tuto středu někde na Vyšehradě.

Jak si tedy vysvětlujete, že si vás ministr bere takto do úst?

Vůbec nevím, nechápu to. Připadá mi to jako konspirační teorie. Možná se mi mstí za to, že jsem jeho chování ohledně středeční schůzky označil jako bláznivé.

Pokud Prymula tvrdí, že se mimo jiné jednalo o sněmovních věcech, nemělo jednání proběhnout v prostorách ministerstva nebo Sněmovny?

Hlavně nerozumím tomu, proč se nutně museli sejít ve středu v noci někde na Vyšehradě. A ano, když dělám politiku a mám parlament, kde jsou k využití veškeré místnosti, tak nechápu, proč to teda neprojednali tam.

Reklama

Doporučované