Hlavní obsah

Vracel se domů za rodinou a ubodali ho. V Londýně sečetli za týden 7 vražd

Foto: Flickr.com/Franganillo

Všech sedm posledních vražd v Londýně se událo za tmy.

Reklama

Za týden zavraždili v britském hlavním městě sedm lidí. Za celý rok už 146. Tamní obyvatelé prožívají nejhorší období v tomto ohledu od roku 2008.

Článek

Londýnské ulice naplnil strach. Za posledních sedm dní v nich při vraždách a rvačkách přišlo o život sedm lidí. O značném nárůstu kriminality informoval britský deník Independent.

V sobotu pár hodin po půlnoci ubodal útočník muže v obvodu Newham. Svědkové uvedli, že oběť zemřela ve rvačce. Policisté pachatele zadrželi.

Ve čtvrtek byli v Londýně zavražděni tři lidé v rozmezí pěti hodin.

V 19:15 večer londýnského času (20:15 SEČ) byl ubodán muž kolem dvacítky v obvodě Walthamstow. I tentokrát policie útočníka dopadla.

Za méně než hodinu vyjížděli kriminalisté do terénu znovu. Při hlášené potyčce v obvodě Barnet ale nikdo nezemřel.

Za další hodinu objevili policisté muže ubodaného ve svém autě. A o tři hodiny později nalezla přivolaná pomoc ubodaného člověka v obvodě Hounslow. Podle policistů se tam trojice podezřelých vloupala do domu a zavraždila 35letého muže. Jednoho lupiče zadrželi.

V neděli zemřel v nemocnici muž na následky bodných zranění. Policisté uvedli, že se „prostě vracel domů, aby byl se svou rodinou“, když byl náhle přepaden.

Minulou sobotu se vloupal jiný útočník do domu v obvodu Dagenham a ubodal tam 49letého muže. Pachatel, který je o deset let starší, je v rukách policie.

Ve stejný den byl další muž ubodán v Brentu, policie agresora dopadla.

Metropolitní policie sestavila speciální tým, který má pomocí sociálních sítí předvídat vloupání a zabraňovat potyčkám gangů.

Britský premiér Boris Johnson již dříve slíbil, že v průběhu příštích tří let najme 20 tisíc nových policistů a plně zaplní stavy.

Reklama

Doporučované