Hlavní obsah

Vražda v gangsterském stylu. V Bělehradě zastřelili právníka, který hájil Slobodana Miloševiče

Foto: Reuters

Slobodan Miloševič (archivní fotografie).

Reklama

Prominentní právník, který patřil do týmu obhájců někdejšího srbského vůdce Slobodana Miloševiče při procesu před Mezinárodním trestním tribunálem pro bývalou Jugoslávii (ICTY), byl zastřelen v Bělehradu. Oznámila to srbská policie s tím, že po útočníkovi pátrá.

Článek

Sedmapadesátiletý Dragoslav Ognjanovič byl podle policejního komuniké zabit v sobotu pozdě večer před svým domovem ve čtvrti zvané Nový Bělehrad. Při střelbě byl zraněn i Ognjanovičův šestadvacetiletý syn. Právník býval i obhájcem proslulých postav ze srbského podsvětí. Jeho smrt označila policie podle agentury Reuters za vraždu v gangsterském stylu.

V posledních pár letech přišlo v Bělehradu o život několik prominentních představitelů srbského a černohorského organizovaného zločinu ve válce mezi gangy o drogový trh.

Někdejší jugoslávský a srbský prezident Miloševič zemřel na selhání srdce 11. března 2006 v cele haagského tribunálu ještě před ukončením procesu, ve kterém čelil obžalobě z válečných zločinů a ze zločinů proti lidskosti. Podle obžaloby se jich dopustil za válek na území bývalé Jugoslávie v 90. letech minulého století. V těchto konfliktech zahynulo více než 200 tisíc lidí a čtyři miliony lidí uprchly ze svých domovů.

Reklama

Doporučované