Hlavní obsah

Vrchní prchli. Na Šumavě roznášejí pivo robotky

Robota je třeba naprogramovat podle konkrétního prostoru. Na jedno nabití vydrží osm hodin.Video: Zuzana Hodková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Síť hotelů Orea Hotels do jednoho ze svých hotelů angažovala dvě robotické servírky. Ulehčí práci personálu a roznášejí objednávky ke stolu.

Článek

Robot v automobilce nikoho nepřekvapí, robotická servírka v české restauraci ale může minimálně zákazníka zaskočit. V šumavském hotelu Orea Resort Horizont vsadili hned na dvě pomocnice – a hosty obsluhují ony.

Robotická servírka sama rozveze jídlo i nápoje hostům rovnou ke stolu a pomůže i s úklidem nádobí. Díky kapacitě odkládací plochy zvládne uklidit hned tři stoly najednou.

Obzvláště pro děti je to zážitek. Nejen, že jim jídlo sama přiveze, ale dokonce na ně i mluví.
Jan Lauterkranz, ředitel hotelu Orea Resort Horizont

Aby byly hotely úspěšné a pro hosty atraktivní, je důležité neustále sledovat a přijímat nové trendy. Trh se mění a konkurence se posouvá dopředu. Rozhodli jsme se proto začít využívat dva nové roboty, od kterých si slibujeme větší pohodlí pro hosty, ale také usnadnění práce našim zaměstnancům,“ vysvětluje generální ředitel Orea Hotels & Resorts Gorjan Lazarov.

Pořizovací cena robotické servírky s obličejem kočky je zhruba 350 tisíc korun. Proti své živé konkurenci má několik výhod. Díky zabudovaným čidlům do nikoho nevrazí a pití tak nerozlije. Na jedno nabití vydrží celou pracovní směnu – osm hodin.

Personál se však zatím o místo bát nemusí. Roboti mají našim zaměstnancům pomoci s jednoduchými úkony a aktivitami. Tím ušetří čas, který mohou věnovat našim hostům a ještě tak zlepšit péči o ně,“ dodává Lazarov s tím, že robotka je zároveň atrakcí, která návštěvníky zabaví.

„Obzvláště pro děti je to zážitek. Nejen, že jim jídlo sama přiveze, ale dokonce na ně i mluví,“ doplňuje ředitel hotelu Orea Resort Horizont Jan Lauterkranz.

Vedení sítě Orea Hotels & Resorts teď plánuje, že do budoucna zařadí robotky i do dalších hotelů.

Reklama

Související témata:

Doporučované