Hlavní obsah

Velkou pardubickou ovládli hnědák Theophilos s žokejem Bartošem

Davy lidí na závodišti. První dostih dne už zná svého vítězeVideo: Michaela Rambousková, Seznam Zprávy

 

Reklama

aktualizováno •

Hned svůj první start proměnil devítiletý hnědák Theophilos ve vítězství legendární Velké pardubické. Zkušenosti dodal žokej Josef Bartoš, pro kterého to bylo už třetí vítězství, a trenér Josef Váňa starší.

Článek

Tomu patřilo i poděkování v přímém přenosu České televize. „Děkuju šéfovi a pani Váňové, jakou s ním udělala práci. Z nevyzpytatelného zmetka teď je šampion,“ řekl Bartoš.

Už od osmi hodin ráno proudili na dostihové závodiště v Pardubicích davy lidí. Koná se tam vrchol dostihové sezony – 129. ročník závodu Velká pardubická. Stejně jako v loňském roce láká diváky hezké počasí, meteorologové slibují teploty přes 20 stupňů Celsia, což se projeví i na návštěvnosti, která by měla atakovat loňských 35 tisíc návštěvníků.

Koně se v neděli utkali v celkem osmi závodech. První klání čekalo na návštěvníky v 11:30 hodin, kdy se závodníci utkali o Cenu Jana Kašpara. Vítezěm se stal Mr Spex s žokejem Andrewem Glassonburym.

Velká pardubická odstartovala čtvrt hodiny před pátou, první start se nepovedl. Taxisův příkop nezvládl obhájce prvenství Tzigane Du Berlais.

Na start se postavilo 20 koní, jednadvacátý kůň Tiep de l`Est se startovním číslem 16, na jehož vítězství byl kurz 300:1, byl z dostihu stažen. Druhou změnou byla výměna žokeje v sedle Templáře se startovním číslem 6. Jana Odložila nahradí žokej Martin Liška.

Reklama

Související témata:

Doporučované