Hlavní obsah

Vše, co potřebujete vědět večer 10. července

Večerní zprávy s datem 10. července.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Večerní zprávy s datem 10. července.

Článek

00:56 – Zdravotníci ostře vystupují proti ministrovi

Zdravotníci rezolutně odmítají tvrzení ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha, že platy ve zdravotnictví rostou a jsou na evropské úrovni. Podle České lékařské komory se šéf resortu lékařům a zdravotním sestrám doslova vysmívá a odmítá vidět naprosto běžné obcházení zákoníku práce – třeba v podobě neúměrného množství přesčasů.

04:31 – Předsednictvo ANO jedná před zítřkem

Od sedmé hodiny večerní jedná předsednictvo hnutí ANO. Mimo běžnou agendu má řešit aktuální politickou krizi. Tedy pohrůžku ČSSD, že odejde z vlády, pokud premiér nedosáhne u prezidenta odvolání ministra kultury Antonína Staňka. Andrej Babiš by se kvůli tomu měl s Milošem Zemanem sejít ve čtvrtek v podvečer.

09:05 – Náměstek Baxa ve střetu zájmů?

Jako náměstek na ministerstvu práce rozdával sporné zakázky za stamiliony – teď nastupuje do společnosti, která některé z veřejných financí dostávala. Bývalý náměstek Robert Baxa nastupuje do IT společnosti DXC Technology.

10:40 – Budoucnost přísedících u soudu

Ministryně spravedlnosti Marie Benešová zasáhla do plánů svého předchůdce Jana Kněžínka. Nechce totiž rušit přísedící u soudů. Podle většiny odborníků z justice je přitom současná praxe nefunkční.

13:18 – Rok od thajské záchrany se místo změnilo k nepoznání

Je to přesně rok, co mezinárodní tým záchranářů dokončil svou misi – a po 18 dnech vysvobodil ze zatopené jeskyně na severu Thajska poslední chlapce ze 13členné skupiny. Kauza přitáhla pozornost celého světa, a na místo se tak okamžitě začali sjíždět turisté. A okolí kdysi zapadlé jeskyně se nenávratně změnilo.

16:39 – Hotel Thermal našel partnera pro rekonstrukci

Karlovarský Thermal má nového strategického partnera. Chátrající hotel – včetně ikonického bazénu – zrekonstruuje firma Saunia. Co je ale zajímavé, že v tiskové zprávě ministerstva se zmiňují ve spojení s ikonickým bazénem i vodní atrakce. To znepokojuje vnučku autorů architektonických plánů hotelu Marii Kordovskou.

Reklama

Doporučované