Hlavní obsah

Vše, co potřebujete vědět večer 17. července

Večerní zprávy ze dne 17. července 2019.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Článek

01:03 – Třetina slibovaných investic

Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová seškrtala projekty v Národním investičním plánu na třetinu – zbylo jich tam za 1,3 bilionu korun. A není to konečné číslo, protože ani na to stát nemá dost peněz. V plánu investic bylo původně 17 tisíc projektů za 3,5 bilionu korun. Jde o jednu z priorit premiéra Andreje Babiše – v regionech sliboval peníze na školy, silnice, ale taky muzea, sportoviště nebo nemocnice.

03:32 – Čeští politici tají schůzky s Číňany

Čeští politici tají schůzky s Číňany. Naposledy Jan Hamáček, který jménem ČSSD pozval do Prahy delegaci města Tchien-ťin. Dorazili tak i člen politbyra Komunistické strany Číny nebo místní tajemník. Podle pekingských zdrojů se tentokrát bavili hlavně „o úspěších projektu tzv. nové Hedvábné stezky”. Jaké dohody podepsali, není jasné.

06:16 – Dva miliony pro hradního kancléře Vratislava Mynáře

Státní zemědělský intervenční fond prošetřuje dotace ve výši dvou milionů korun pro hradního kancléře Vratislava Mynáře. Získal peníze na vybudování sjezdovky u Nové Lhoty na Hodonínsku. Areál ale kvůli nedostatku sněhu nedokázal provozovat, a podmínku udělení dotace tak nenaplnil. S informací přišel server iDnes.cz.

08:03 – Týrání seniorů?

Týrání německých seniorů v soukromém domově Eden v Prachaticích policie nezjistila, uznala ale problémy s péčí o klienty. Seznam na jaře informoval o tom, že po pobytu v domově zemřeli dva lidé. A jejich příbuzní pak podali trestní oznámení.

10:13 – Neshody mezi tajnými službami

Loni v lednu Bezpečnostní informační služba zasáhla proti buňce ruských podnikatelů. Byla to jedna z akcí, kterou vyvracela kritická slova prezidenta Miloše Zemana o „čučkařích”. Jak ale informoval server Neovlivní.cz, v případu dosud nebyl nikdo obviněn a navíc přiživil neshody mezi tajnými službami.

12:31 – Epidemie eboly

Epidemie eboly přerůstá hranice Afriky – a mimořádně kvůli tomu jedná v Ženevě krizový výbor Světové zdravotnické organizace. Rozhoduje o tom, zda kvůli nemoci vyhlásit stav celosvětové nouze. Agentura spadající pod OSN tak reaguje na události posledních dnů.

Reklama

Doporučované