Hlavní obsah

Vše, co potřebujete vědět večer 22. září

Vše, co potřebujete vědět večer 22. září.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Hlavní zpravodajská relace Televize Seznam.

Článek

01:10 – Zeman: Ať Babiš s abolicí naloží po svém

Prezident Miloš Zeman nechá na Andreji Babišovi, jestli přijme abolici, nebo ne. Řekl to dnes v rozhovoru pro Blesk. Premiér v reakci na Zemanova slova zopakoval, že by milost nepřijal. Prezident v rozhovoru také zmínil, že se letos nebude účastnit veřejných vzpomínkových akcí ke 30. výročí sametové revoluce. Na veřejné oslavy podle jeho slov přijdou především ti, kteří na protirežimních protestech v roce 1989 nebyli.

01:37 – Násilí v Hongkongu

V Hongkongu dnes pokračovaly prodemokratické demonstrace. Asi tisícovka protestujících poničila obchodní centrum a přilehlou vlakovou stanici na předměstí Sha Tin.

03:08 – Registrace do nového mýtného systému začala

Ode dneška se mohou dopravci registrovat do nového mýtného systému. Ten začne platit od 1. prosince na dálnicích, od ledna pak i na silnicích první třídy. Na otázky Seznamu odpovídal mluvčí společnosti CzechToll Miroslav Beneš.

05:06 – Stalinovo podzemí se hroutí

Okolí metronomu na pražské Letné je zavřené. Do podzemní části stavby totiž zatéká a hrozí propadnutí stropu. Reportér Šimon Trantina se do ohroženého podzemí pod bývalým místem Stalinova pomníku vydal s kamerou.

07:04 – Kvůli kůrovci nejsou houby

Kůrovcová kalamita dopadá i na českou národní zálibu – v důsledku masivního kácení stromů totiž mizí z lesů houby. Houbaři tak často opouští les se skoro prázdnými košíky.

09:12 – Austrálie chce spolupracovat s NASA

Austrálie chce pomoci Spojeným státům s letem na Měsíc a na Mars. A to nijak zanedbatelně – investovat hodlá 101 milionů dolarů. Peníze se k NASA dostanou prostřednictvím australských firem, které se zapojí do jejich plánů. Pomoci by mohly třeba se zkoumáním nerostného bohatství ve vesmíru.

10:33 – Studentský mistr orby

Kdo nejlépe zorá pole – v tom soutěžili už popatnácté studenti zemědělských oborů. Soutěž má mimo jiné přilákat další zájemce o studium.

Reklama

Související témata:

Doporučované