Hlavní obsah

Vše, co potřebujete vědět večer 23. července

Večerní zprávy 23. července 2019.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Večerní zpravodajská relace Televize Seznam.

Článek

01:00 – Úbytek zdravotních sester se zastavil

Zdravotní sestry už z nemocnic neodcházejí tolik jako v předchozích letech, podle Ministerstva zdravotnictví je situace lepší. Sestry ale dál ve zdravotnictví chybí – ty, které v oboru zůstaly, si často stěžují na přesčasy a nebo na malé kompetence, které jim – jejich slovy – svazují ruce při práci.

04:10 – Ministerstvo financí nemá peníze na Veleslavínský zámek

Zájem máme, ale nemáme peníze. Ministerstvo kultury chce získat Veleslavínský zámek. V rozpočtu na letošní rok ale na to finance nejsou. Jenže už pouhý zájem resortu nepřímo blokuje možný pronájem někomu jinému. O údržbu zámku se tak musí dál starat Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových.

05:35 – Chyby v dotačním programu ROP

Na téměř dvě miliardy korun vyčíslilo Ministerstvo financí chyby za dotační program ROP Severozápad. Celkem mělo Česko na rozvoj Ústeckého a Karlovarského kraje získat 23 miliard korun z unijních peněz. I kvůli dvěma letům, po které program kvůli odhaleným pochybením stál, se nakonec nepodařilo vyčerpat tři a půl miliardy. A stát o ně nenávratně přišel.

06:10 – Co čeká nového britského premiéra Borise Johnsona?

Britové znají nového premiéra – odstupující Theresu Mayovou nahradí bývalý ministr zahraničí Boris Johnson. Ten vyhrál ve vnitrostranickém hlasování – přesvědčivě porazil svého konkurenta, současného šéfa diplomacie Jeremyho Hunta. Podle šéfkomentátora Seznamu Jiřího Hoška se čekalo, že rozdíl mezi hlasy pro Johnsona a Hunta bude výrazně vyšší. Johnsonům manévrovací prostor se zmenšuje, trápí ho odchod dalších členů klubu konzervativců.

12:15 – Senátoři budou cupovat novou vlnu EET. Pokusí se ji i zrušit

Už ve středu se má v horní komoře parlamentu hlasovat o rozšíření elektronické evidence tržeb. Nově by se měla týkat širší skupiny podnikatelů – třeba řemeslníků nebo kadeřnic, ale i lékařů nebo právníků. Senátor Tomáš Goláň se ještě dnes snažil přesvědčit kolegy, aby naopak podpořili jeho návrh na zrušení celé evidence. Podle něj je systém nefunkční.

13:40 – Nový provoz v centru Prahy

Praha 1 plánuje omezit vjezd aut do centra. Radní v čele se starostou Pavlem Čižinským toho chtějí docílit úplným zneprůjezdněním nebo obrácením jednosměrek v některých ulicích. Hlavní město tak chtějí víc otevřít lidem.

Reklama

Související témata:

Doporučované