Hlavní obsah

Vše, co potřebujete vědět večer 23. srpna

Večerní zprávy 23. srpna.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Hlavní zpravodajská relace Televize Seznam.

Článek

01:00 – Plíce planety v plamenech

Amazonie je stále méně zelená. Mezinárodní krize, tak označil požáry v největším deštném pralese světa francouzský prezident Emmanuel Macron. Podle brazilského Národního ústavu pro výzkum vesmíru se počet požárů v Brazílii oproti loňsku zvýšil o 83 procent. Od začátku roku v zemi napočítali přibližně 72 tisíc ohnisek požárů, z toho polovinu v Amazonii.

04:50 – Policie si došla pro bývalého vlivného muže civilní rozvědky

Stovky milionů neznámo kde, protizákonná technika, spiknutí špionů, které se už tři měsíce snaží dokázat premiér Andrej Babiš – bývalý náměstek civilní rozvědky Zdeněk Blahut teď čelí policejnímu obvinění z podvodu a zneužití pravomoci úřední osoby. Policie u něho provedla domovní prohlídku a je vyslýchán. O obvinění informovalo Vrchní státní zastupitelství v Praze a Česká televize poté uvedla, že se zahájení trestního stíhání týká právě Blahuta.

07:40 – Nečekaná bouře v Tatrách způsobila zranění více než 150 lidí

Pět mrtvých a 157 zraněných po nečekané čtvrteční bouři v Tatrách – ta překvapila turisty na polsko-slovenských hranicích v okolí oblíbeného horského štítu Giewont a u slovenského Baníkova. O život přišel i český turista, kterého na slovenské straně po úderu blesku smetla tlaková vlna do Baníkovského kotle.

08:15 Řada seniorů bojuje s existenční krizí. Důchody se sice zvyšují, rostou ale i nájmy

Devět set korun od letošního ledna a dalších devět stovek příští rok – tak se zvyšují důchody. Životní úroveň seniorů ale neroste – zvyšují se totiž i nájmy. Právě senioři, kteří i v důchodu bydlí v podnájmu, se často nachází na hraně existenční krize a velká část z nich musí stále pracovat.

11:35 – Jana Maláčová a Alena Schillerová se po dlouhé sérii jednání dohodly

Ministryně Maláčová pro resort práce a sociálních věcí vyjednala necelých 6 miliard korun nad rámec původního návrhu rozpočtu sestaveného šéfkou státní kasy Schillerovou. Ta odmítala původní požadavek Maláčové na zhruba 11 miliard korun s tím, že ministryně za ČSSD dostatečně nenašetřila. Z toho také pramenil spor mezi Maláčovou a Schillerovou kolem rozpočtu.

12:35 – ČSSD zůstane ve vládě

Sociální demokraté ve vládě zůstávají, Lubomír Zaorálek očekává své jmenování do funkce ministra kultury a strana stojí za předsedou Janem Hamáčkem. Takovým usnesením zřejmě pro ČSSD končí vládní krize.

Reklama

Doporučované