Hlavní obsah

Vše, co potřebujete vědět večer 25. srpna

Večerní zprávy 25. srpna.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Hlavní zpravodajská relace Televize Seznam.

Článek

01:11 – Otazníky kolem NSA

Nový úřad za 50 milionů korun – rodí se Národní sportovní agentura. Od roku 2021 má rozdělovat všechny sportovní dotace. První zaměstnancí k ní z Ministertsva školstva přejdou od ledna.

03:38 – Granát zastavil provoz na Podolském nábřeží

Ostrý granát ve Vltavě – u Podolského nábřeží ho pomocí magnetu vytáhli hledači kovů. Podle přivolaného pyrotechnika to byl granát vzor 21. Policisté spolu s hasiči náplavku na asi hodinu a půl uzavřeli. Nevybuchlá munice není v této oblasti nic výjimečného. Podle historiků ji do řeky pravděpodobně naházeli nacisté, když se stahovali z Prahy.

04:01 – Summit G7: jednání i protesty

Ekonomicky nejsilnější státy světa pomůžou požáry sžírané jihoamerické Amazonii. Na okraj summitu G7 to oznámil francouzský prezident Emmanuel Macron. O podporu už mezinárodní společenství požádala Kolumbie. Hlavy států se ale ve Francii věnují hlavně mezinárodnímu obchodu, brexitu a vztahům s Íránem. Protesty stovek demonstrantů neutichají, policie jen včera zadržela 68 lidí.

06:37 – Ostrov Samos zachvátil lesní požár

Na řeckém ostrově Samos hořel les. Kvůli nedalekým hotelům musely úřady evakuovat na tisíc lidí. Několik desítek dalších musela odvést pobřežní stráž z pláží, protože je tam uvěznil hustý kouř, uvedla agentura DPA. Oheň se hasičům podařilo dostat pod kontrolu ráno a turisté se pak mohli vrátit do hotelů. Přilehlé městečko Pythagoreio je díky ruině antické pevnosti zapsané na seznamu UNESCO. V ohrožení podle starosty není.

07:10 – Sucho trápí i speleology

Sucho neřeší jen zemědělci nebo vodohospodáři. Nedostatek vláhy se projevuje i hluboko v podzemí. V Moravském krasu přestaly růst krápníky.

09:20 – Vodní děla v ulicích a první varovný výstřel v Hongkongu

Napětí na demonstracích v Hongkongu znovu eskaluje. Policie poprvé přistavila vodní děla a použila i slzný plyn. Desetitisíce lidí z ulic nevyhnal ani silný déšt – dál demonstrují za demokracii.

10:33 – Kůrovcová kalamita: Chybí peníze i lidé

Lesníci by pro boj s kůrovcem potřebovali nejen víc peněz, ale také lidí. Pomoci mohou dělníci z Ukrajiny. Česká vízová politika jim ale nedovolí u nás legálně pracovat déle než čtvrt roku.

12:47 – Kdo smí nosit uniformu?

Domobranci chodí v armádních uniformách – i když tím zřejmě porušují zákon a riskují pokutu. Národní domobrana se v nich ukazuje v Praze na Žižkově i na sociálních sítích. Policie takové přestupky neřeší.

Reklama

Související témata:

Doporučované