Hlavní obsah

Vyškrtnutí opoziční politici, mírně vzrostl počet nelegálních migrantů a kauza žalobce Grygárka

Podívejte se, co se dělo v pátek 26. července.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Hlavní zpravodajská relace Televize Seznam.

Článek

01:06 – Vyškrtnutí opoziční politici

V Rusku se svádí boj o spravedlivé volby. Na jedné straně je Kreml, který nechal ze zářijových voleb do zastupitelstva vyškrtnout všechny opoziční kandidáty, na straně druhé je pak stálý odpor obyvatel Moskvy i Petrohradu, který se projevuje sílícími protesty. Ten další – v pořadí už pátý – se má konat zítra.

05:03 – Počet nelegálních migrantů mírně vzrostl

05:44 – Kauza žalobce Grygárka

Jméno Romana Janouška opět na scéně – někdejší vlivná postava zákulisí české politiky totiž podle soudu neměla žádné výhody od Libora Grygárka. Alespoň tedy ne v době, kdy Grygárek pracoval jako žalobce a o kterou se vyšetřovatelé zajímali. Takový je výrok Městského soudu v Praze – jeho rozhodnutí má nyní Seznam k dispozici. Soud žalobců vytkl také to, že nezískali jediný důkaz, který by dokazoval, že se Janoušek a Grygárek znali už v minulosti.

07:34 – Uzavírky na D1

Perný víkend pro páteřní dálnici D1. V průběhu noci na neděli se dálnice desetkrát uzavře na 21. kilometru u Mirošovic. Současně s tím bude řada Němců z jižních spolkových zemí vyrážet na letní prázdniny. Očekává se proto intenzivnější provoz.

09:21 – Komplikace na železnici

Rozsáhlé opravy a letní komplikace zasahují i železnici a tím to rozhodně nekončí. SŽDC totiž připravuje práce na desítkách míst, třeba v Jaroměři, kde nádraží čeká na opravu už víc než rok. V Brně by zase měla rekonstrukce toho hlavního nádraží vyjít na 40 miliard korun.

12:02 – Požáry, které nikdo nehasí

12:43 – Homofobní nálady v Polsku

Polský soud dal stopku anti-LGBT samolepkám – ty rozšiřoval konzervativní list Gazeta Polska ve svém nejnovějším vydání. Týdeník tak reagoval na homofobní náladu v Polsku – víc než třicet obcí se za posledních několik měsíců prohlásilo za „zóny bez ideologie LGBT“.

Reklama

Související témata:

Doporučované