Hlavní obsah

Vše, co potřebujete vědět večer 3. srpna

Večerní zprávy Televize Seznam v sobotu 3. srpna 2019.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Hlavní zpravodajská relace Televize Seznam.

Článek

1:04 – Hřib svolává odborníky na odstraňování nápisů

Primátor Zdeněk Hřib se v pondělí setká s Miloslavem Černým – tedy s mužem, který odstranil nápis z Karlova mostu. K setkání dojde na akci pro odborníky na čištění graffiti – ti se mají naučit moderním způsobům, jak sprejerské nápisy odstraňovat. A právě Černý slíbil ukázky dvou dalších postupů.

2:42 – Dotační chyby a podvody

Víc než 1,4 bilionu korun – tolik peněz na dotacích mohlo Česko získat z Evropské unie od svého vstupu v roce 2004. Desítky miliard ale vyčerpat nezvládlo a další desítky miliard zase stály dotační chyby a podvody.

4:43 – Demonstrace v Moskvě

Další týden, další protest – lidé v Moskvě opět vyšli do ulic, a to i navzdory úřednímu zákazu. Za účast na nepovolené demonstraci přitom protestujícím hrozí zadržení a následně také odnětí svobody. I přesto už čtvrtý týden v řadě vyvíjejí tlak na moskevskou volební komisi, která ze zářijových voleb vyškrtla všechny opoziční kandidáty.

Bližší informace přinese redaktorka Seznamu Eliška Kolomazníková.

8:34 – Demonstrace v Hongkongu

A pokračujeme dalšími protesty – demonstranti v Hongkongu v sobotu vytvořili barikády a zablokovali dopravu. To vše během dalšího prodemokratického protestu. Demonstrace trvají od letošního května.

9:58 – Test Lanového mostu na Jižní spojce

Tento víkend se kvůli zátěžovým zkouškám opět uzavřel lanový most na Jižní spojce v Praze. Znovu průjezdný bude až v neděli od 14 hodin odpoledne. Technická správa komunikací proto řidičům doporučuje, aby se úseku nejlépe zcela vyhnuli.

12:22 – Povodí Labe chce vykácet 3500 stromů

Až tři a půl tisíce stromů půjde k zemi – to je plán Povodí Labe, které chce rekonstruovat vodní kanál v okolí Třebechovic pod Orebem. Místní si stěžují, že kanál přijde o stín a strach mají i o vzácné živočichy, kteří žijí v jeho blízkosti. Povodí Labe však tvrdí, že rekonstrukce jim naopak pomůže.

Reklama

Doporučované