Hlavní obsah

Vše, co potřebujete vědět večer 31. července

Večerní zprávy Televize Seznam ze středy 31. července.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Hlavní zpravodajská relace Televize Seznam.

Článek

0:58 Návrh rozpočtu na příští rok

Vládní boj o peníze začíná. Sociální demokraté nesouhlasí s návrhem Ministerstva financí a hrozí, že základní zákon státu neschválí. Požadují navíc 20 miliard korun – ty jim ale šéfka státní kasy odmítá dát. Dohodnutý rozpočet musí vláda poslat do Sněmovny do konce září.

3:52 Ministerstvo dočasně povede náměstek Schreier

Ministra střídá náměstek. Prezident Miloš Zeman po týdnech odvolal ministra kultury Antonína Staňka. Ten – společně s premiérem Andrejem Babišem – ve středu oznámil, že ministerstvo dále povede současný náměstek ekonomické a provozní sekce René Schreier.

6:49 Bývalý šéf Audi čelí žalobě

Žaloba na bývalého šéfa Audi. Důvodem je emisní skandál koncernu Vokswagen, kterého je Audi součástí. Rupert Stadler je podle prokuratury spoluzodpovědný za to, že automobilka ještě dlouho po vypuknutí aféry prodávala vozy s tímto softwarem.

7:07 Rusko zablokovalo zóny v Černém moři

Čtvrtina Černého moře pod kontrolou Ruska – podle ukrajinské agentury UNIAN Ruská federace zablokovala pět rozsáhlých zón ve vodách Černého moře. A chce je kontrolovat až do 19. srpna. Důvodem tohoto kroku jsou – mimo jiné – vojenská cvičení.

9:53 Nové letecké linky z Prahy

Z Česka se bude létat do dalších destinací. Ukrajinský SkyUp otevírá hned tři nové linky, dvě z Prahy a jednu z Pardubic. Letecká společnost Ural Airlines od podzimu přidá nový let do Ruska a od roku 2020 pak polská společnost Lot nabídne i spojení Prahy s Budapeští.

10:11 Vrcholí přípravy na MotoGP

V Brně finišují přípravy na velkou cenu motorek. A už tento víkend budou pořadatelé řešit i budoucnost tohoto závodu. Pořádající spolek a stát letos za akci zaplatí zalistovací poplatek přes 110 milionů korun. Podle ekonomických analýz se ale do státní kasy vrátí dvojnásobek. Organizátoři zatím prodali 30 tisíc vstupenek, návštěvnost za tři dny má ale opět atakovat 200 tisíc lidí. Zahranuje i členy jednotlivých týmů nebo partnery šampionátu.

11:19 Nové druhy hub v ČR

Chystáte se do lesa na houby? Nikam nechoďte. Hřiby totiž kvůli suchu nerostou a podle lesníků se naopak začínají šířit dřevokazné houby. Mykologové tak čekají na zářijové deště.

Reklama

Doporučované