Hlavní obsah

Vše, co potřebujete vědět večer 5. září

Večerní zprávy 5. září 2019.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Hlavní zpravodajská relace Televize Seznam.

Článek

01:08 – Sídlo ÚOHS za 21 milionů

Poslanci hospodářského výboru kritizují investici antimonopolního úřadu. Jak Seznam na jaře upozornil, úřad získal vilu v diplomatické čtvrti v Praze a tu pak opravil za 22 milionů korun. Pracuje v ní ale jen pět zaměstnanců.

03:36 – Čína má problém s českými umělci

Čína má problém s českými umělci. Hudební soubor Guarneri Trio Prague v Číně nezahraje. Země zamítla jeho turné na svém území – čínské straně podle České televize vadí slovo Praha v názvu souboru.

05:41 – Šetření letu Smartwings

Proč letěl stroj společnosti Smartwings z Řecka do Prahy jen s jedním motorem, stále není jasné. Do zítřka má společnost vysvětlit jednání svých pilotů Úřadu pro civilní letectví. Aerolinky s úřadem spolupracují a dodaly dokumentaci, potvrdil jeho mluvčí Vítězslav Hezký. Výsledky šetření nechtěl předjímat.

06:04 – Výměna vězňů mezi Ruskem a Ukrajinou

K výměně vězňů mezi Ruskem a Ukrajinou by mohlo dojít během víkendu, informovala ruská agentura Interfax. Přípravným krokem pak může být dnešní krok soudu v Kyjevě. Na kauci propustil z vazby muže, podezřelého z podílu na sestřelení malajsijského boeingu nad východní Ukrajinou.

07:47 – Požáry v Amazonii a na Sibiři

Mohutné požáry v Amazonii a na Sibiři připravily o domov tisíce lidí. Brazilská vláda v úterý zakázala úmyslné zapalování ohňů. Dva dny po zákazu zaznamenal brazilský Národní ústav pro výzkum vesmíru téměř 4 tisíce nových ohnisek. V plamenech jsou i lesy na Sibiři, oheň už způsobil škody v hodnotě nejméně 100 milionů dolarů.

08:16 – Medveděv chce čtyřdenní pracovní týden

Méně práce, více zábavy – ruský premiér Dmitrij Medveděv přišel s radikálním plánem. Zákonodárci by podle něj měli zavést čtyřdenní pracovní týden. Druhý nejvýše postavený politik Ruské federace se tak po dlouhé době dostal do centra pozornosti. Jeho plán ovšem média i ekonomové označují za nesmyslný.

11:33 – Výzva Seznamu s Petrem Fialou

ODS zatím nepřemýšlí o koalici, řekl její předseda Petr Fiala ve vysílání Televize Seznam. Dva roky před volbami je podle něj příliš brzy. Voliči by se ale o formě spolupráce opozičních stran měli dozvědět do Vánoc roku 2020. Celý rozhovor Martiny Spěváčkové s Petrem Fialou najdete na našem webu Seznam Zprávy.

12:30 – Neznámí vandalové poničili Sněžku

Mandalu, kterou na Sněžce během noci vytvořili neznámí vandalové, už správci Krkonošského parku odstranili. Podle nich stavba poničila jedno z nejvzácnějších míst v republice. Správa parku zvažuje trestní oznámení a žádá případné svědky o informace.

12:49 – Odkup obecních bytů v Brně

V Brně dál rostou ceny bydlení, průměrný dvoupokojový byt přijde na tři a půl milionu korun. Město řeší, jak naloží s jedním z největších bytových fondů v republice. Tisíce lidí žádají odkup obecních bytů, ale radnice jich většinu odmítne.

Reklama

Doporučované