Hlavní obsah

Vše, co potřebujete vědět večer 9. srpna

Večerní zprávy z pátku 9. srpna 2019.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Hlavní zpravodajská relace Televize Seznam.

Článek

01:05 Nový exekuční trik

Naděje pro řadu lidí: Statisíce exekucí lze podle odborníků zastavit. Kromě známých rozhodčích doložek, na které upozorňuje i Ministerstvo spravedlnosti, existuje celá řada momentů, kdy se mohou dlužníci bránit. Zastavená exekuce přitom může představovat šanci na návrat do normálního života.

05:05 Útok na účastníky Prague Pride

První útok na Prague Pride. Zatím neznámí pachatelé stříleli ve středu v noci pyrotechniku do lidí na Střeleckém ostrově. Zapálili také duhovou vlajku na mostě Legií. Samotné organizátory násilí překvapilo – až doposud se podle nich nic podobného nestalo.

07:15 Dotace pro Penam

Česku hrozí, že kvůli dotacím čerpaným holdingem Agrofert – tedy bývalé a budoucí firmě Andreje Babiše – přijde o 450 milionů. Mimo jiné i kvůli 100milionovému grantu na výrobu toustového chleba. Seznam zjistil, že firma na sporné dotaci vydělala hned dvakrát.

09:00 Hádka mezi Zdeňkem Hřibem a Jiřím Pospíšilem

Vedení Prahy se otřásá v základech. Spor o odvolání šéfa firmy Pražská plynárenská vyústil v hádku mezi pirátským primátorem Zdeňkem Hřibem a lídrem Spojených sil pro Prahu Jiřím Pospíšilem. Opozice varuje – rozbroje brzdí důležité projekty.

10:50 Plošné hubení hrabošů zatím nebude

Hraboš se plošně zatím trávit nebude – stát totiž dočasně pozastavil povolení pro použití kontroverzního jedu. Původně ho přitom Ministerstvo zemědělství chtělo využívat plošně – tedy rozmísťovat jedovaté granule po celých polích.

13:00 Demonstrace v Hongkongu

Nejsme výtržníci, chceme vyslat vzkaz o krizi do světa. To říkají prodemokratičtí aktivisté v Hongkongu o nejnovějším víkendovém protestu – stovky lidí v černých tričkách obsadily tamní mezinárodní letiště.

Reklama

Související témata:

Doporučované