Hlavní obsah

Všechno nejhorší, tady je letenka do Ruska. V New Yorku popřáli Trumpovi k narozeninám

Demonstranti posílají Trumpa jednosměrnou letenkou do Ruska.Video: Oliver Sálus

 

Reklama

Akce s názvem „Nenarozeniny prezidenta Trumpa” přilákala před Trump Tower v New Yorku desítky demonstrantů. Ti hlavě státu zazpívali nelichotivou písničku a přinesli poněkud ironické dárky.

Článek

Trump dostal ke svým „nenarozeninám” jednosměrnou letenku do Moskvy pro sebe a svou dceru Ivanku s termínem odletu „ASAP” neboli co nejdříve to půjde. Lidé tak dali najevo nesouhlas s prezidentovým vztahem k Rusku.

Protest organizovala akční skupina Rise and Resist, která bojuje proti jakémukoliv vládnímu kroku ohrožujícímu demokracii, rovnost a svobodu občanů.

Trump ve středu oslavil své jednasedmdesáté narozeniny v rodinném kruhu. Jeho žena Melania se totiž se synem Barronem nedávno přistěhovali do Bílého domu.

Trump je ale zvyklý slavit svůj den s maximální pompézností. V roce 1996 oslavil své padesátiny se čtyřmi sty hostů. Těm naživo zazpívala zpěvačka a sexuální ikona 50. let minulého století Eartha Kittová. Na mohutném čokoládovém dortu se objevily zmenšeniny všech Trumpových budov a na samotném vrcholu dortu stála jeho postavička v kostýmu Supermana se symbolem dolaru na prsou.

V roce 2005 při svých devětapadesátých narozeninách zase slavil v kasinu Taj Mahal v Atlantic City s hvězdou Pobřežní hlídky Pamelou Andersonovou. Tehdy měl jeho dort neskutečných 15 pater.

Reklama

Související témata:

Doporučované