Hlavní obsah

Všechno nejlepší, Jaromíre! Jágr v pětačtyřiceti udivuje hokejový svět

Jaromír Jágr slaví pětačtyřicáté narozeniny.Video: Oliver Sálus

 

Reklama

Jaromír Jágr slaví 45. narozeniny a hokejový svět se mu klaní.

Článek

Gordie Howe, Chris Chelios a Jaromír Jágr. To jsou tři nejstarší hráči, kteří působili v kanadsko-americké NHL. Žijící hokejová legenda dnes slaví pětačtyřicáté narozeniny, stále však odmítá zestárnout.

Celý svět zápas od zápasu žasne při sledování českého veterána, když se na ledě nejslavnější hokejové ligy prohání vedle o polovinu mladších spoluhráčů. A nejen prohání, stále má svému týmu co nabídnout.

NHL.com sepsala na počest Jágrových narozenin 45 věcí, které na něm milujeme. 

Několik hokejistů vydrží v NHL i po čtyřicítce, nikdo z nich však nehraje v takovém zápasovém vytížení jako Jágr. Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru nastupuje ve Floridě Panthers na křídle prvního útoku.

O jeho houževnatosti hovoří také fakt, že jeho spoluhráčům z první útočné formace Jonathanu Huberdeauovi a Aleksandru Barkovovi je dohromady pouhých 44 let.

Jeho recept? Tvrdý trénink!

Do hranice 1 900 kanadských bodů mu schází jediný. V historických tabulkách před ním stojí už jen fenomenální Wayne Gretzky. V počtu vstřelených gólů mu patří třetí příčka, na druhého Gordieho Howea mu schází 41 branek.

Jágrovy fyzicky náročné tréninky jsou známé. Trénuje individuálně, i když by nemusel, zatímco jiní po tréninku rychle opouštějí prostory stadionu, on zůstává a tráví svůj volný čas na ledě.

Na konec kariéry ale nemyslí, i když už takové otázky slýchá několik let. „Jakmile nad tím začnu přemýšlet, bude to první krok do hokejového důchodu,” řekl novinářům před zápasem se San Jose Sharks.

A jak Jaromíra vnímají na Floridě? Podívejte se na videoreportáž Janka Rubeše: 

Jágr prezidentem? Janek Rubeš se vypravil zeptat na Floridu.

Reklama

Doporučované