Hlavní obsah

Všechno špatně, finanční svět se stává nebezpečným místem, říká šéf Allianz

Foto: Shutterstock, Shutterstock.com

Svět financí se mění a rozhodně není bezpečnějším místem než před lety.

Reklama

Finanční svět není bezpečnější, naopak se teď stává místem, které je více nebezpečné. Uvedl to šéf německé pojišťovny Allianz Oliver Bäte.

Článek

Šéf pojišťovacího gigantu v této souvislosti poukázal například na vysoké ceny akcií v automobilovém a technologickém sektoru, na pád amerického investičního fondu Archegos a britské finanční společnosti Greensil, stejně jako na na slabší regulaci bankovního systému.

„Všechna světla ve správě rizik svítí červeně,“ prohlásil Bäte na investiční konferenci. „Finanční systém se teď nestává bezpečnějším. Znovu se stává nebezpečnějším,“ dodal.

Alianz

  • Mnichovská společnost Allianz je největší pojišťovnou v Evropě a patří mezi největší správce majetku na světě.
  • Prostřednictvím svých investičních firem PIMCO a Allianz Global Investors má ve správě majetek v hodnotě přes 2,5 bilionu eur (zhruba 63 bilionů Kč).

Bäte rovněž podrobil kritice regulační úřady, a to kvůli tomu, že pojišťovacímu sektoru v loňském roce zakázaly vyplácet dividendy. To podle něj vyvolalo nejistotu mezi investory, což vedlo k růstu nákladů na kapitál. „Pro naše odvětví to byla katastrofa. To by se nemělo opakovat,“ prohlásil podle agentury Reuters manažer.

Mnichovská společnost Allianz je největší pojišťovnou v Evropě a patří mezi největší správce majetku na světě. Prostřednictvím svých investičních firem PIMCO a Allianz Global Investors má ve správě majetek v hodnotě přes 2,5 bilionu eur (zhruba 63 bilionů Kč).

Reklama

Doporučované