Hlavní obsah

Všechny funkce si ve chvíli, kdy padáte na dno, můžete tak akorát namazat na prsa, říká Čech, který si „tyká“ s Billem Gatesem

S Billem Gatesem jsem pochopil, co je to doopravdy vizionář, říká Jan Mühlfeit.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Když chcete hrát první ligu, tak se v tom musíte cítit. Nemůžete se hroutit z toho, že jako kluk z české vesnice jdete za princem Charlesem, radí Jan Mühlfeit.

Článek

Přes dvacet let patřil ke klíčovým lidem Microsoftu. Víc než deset let byl v nejužším týmu Billa Gatese. „Takových vizionářů, jako je Bill nebo Steve Jobs, je strašně málo. Pamatuji si konferenci v Polsku, kde Bill přednášel, a šéf tamní vlády chtěl všechno, o čem mluvil, koupit. A já mu musel říct, že to jsou vize, že to ještě neexistuje. Ale to je přesně to, čím se od Billa inspirovat. Umět strhnout lidi pro své vize,“ popisuje v nové epizodě pořadu Kam to bude? Jan Mühlfeit.

Otevřeně mluví i o tom, jak se z přepracování zhroutil a šest měsíců strávil v blázinci. „Viděl jsem jen černé kočky a slyšel houkačky. Jistě že to tak nebylo, ale já nic jiného nevnímal,“ vypráví manažer, který dnes celosvětově platí za uznávaného kouče osobního rozvoje. Mimochodem „školil“ i české sportovce před jejich úspěchy na olympiádě.

Co radil hokejovým trenérům před olympiádou? Jak zabíjíme talent dětí? Čím se inspirovat u jednoho z nejbohatších lidí světa Billa Gatese? A co je nejhorší na chvíli, kdy se člověk zhroutí? Podívejte se v novém dílu pořadu Kam to bude?.

Reklama

Související témata:

Doporučované