Hlavní obsah

Všeho moc škodí. Rakouská osada Fucking si kvůli vtipům změní jméno

Foto: Profimedia.cz

Fucking se během let stal atrakcí turistů.

Reklama

Obyvatelé rakouské osady se s příchodem nového roku budou učit psát svou adresu jinak. Ke změně jména jejich domoviny dochází poté, co se její sláva stala spíše přítěží. Daný název je vulgárním anglickým výrazem pro pohlavní styk.

Článek

„S účinností od 1. 1. 2021 se městské zastupitelstvo rozhodlo přejmenovat osadu Fucking na Fugging,“ stojí ve sdělení, které na svých stránkách zveřejnila obec Tarsdorf, jíž je zmiňovaná osada součástí. Podle tamní starostky už měli obyvatelé plné zuby návštěvníků a jejich nemístných vtipů, které několik let slýchají.

Fucking, který je domovem přibližně pro 100 lidí, leží 350 kilometrů západně od Vídně. Jeho současný název podle odborníků sahá až do 11. století. S rostoucím počtem anglicky mluvících turistů, kteří si na místě pořizují fotografie pro své účty na sociálních sítích, však roste i hladina v poháru trpělivosti tamních občanů.

„Mohu potvrdit, že vesnice se přejmenuje,“ cituje list The Guardian starostku Tarsdorfu Andreu Holznerovou. „Opravdu nechci říkat nic víc, v minulosti jsme okolo toho měli dost mediálního šílenství,“ sdělila regionálnímu deníku Oberösterreichische Nachrichten.

Osada již několikrát kvůli vtipálkům dokonce přišla o uvítací ceduli s názvem oblasti. To vedlo k tomu, že tamní úřady při montáži náhrad použily speciální beton slibující odolnost vůči podobným krádežím. Navzdory podobným skutečnostem však ne všichni oceňují blížící se změnu.

„To už dnes lidé nemají žádný smysl pro humor?“ ptal se jeden ze čtenářů již zmiňovaného deníku. Jiný zase poznamenal, že osada díky svému legračnímu jménu získává reklamu zadarmo a měla by za ni být ráda.

Lidé si osady mohli všimnout ve zprávách již dříve, a to poté, co se stala kulisou v knize rakouského spisovatele Kurta Palma. Na jejím základě později vznikl i stejnojmenný film s názvem Bad Fucking.

Jednou ze zajímavostí spjatou s Fuckingem je také to, že téměř ihned za hranicemi s Německem se v Bavorsku nachází vesnice Petting, tj. mazlení.

Fucking vtipálkům nečelí sám

Rakouská osada není ojedinělým případem, všude po světě se nachází místa s podobně peprnými názvy. Příkladem toho může být kanadské město Dildo, dánský Middelfart či francouzský kout Burgundska Anus. S nechtěným zájmem se navíc potýkají i české obce jako Pičín či Řitka ve středních Čechách.

Hitem sociálních sítí se také nedávno staly obrázky map či jejich částí, na kterých jejich autoři zachytili neobvyklá či vtipná jména měst, která dohromady tvořila slovní spojení či rovnou celé věty.

Reklama

Související témata:
Řitka

Doporučované