Hlavní obsah

Vsetín postaví hasičskou zbrojnici v Rokytnici za 13 milionů korun

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Město Vsetín postaví hasičskou zbrojnici v Rokytnici. Stavba začne v září, po dokončení v polovině příštího roku bude sloužit dobrovolným hasičům.

Článek

„Nový objekt hasičské zbrojnice nebude podsklepený, v jeho prvním nadzemním podlaží budou garáže pro zásahové automobily a zázemí pro hasiče, jako jsou dílna, sklad, šatna včetně hygienického zázemí či kuchyňka. Ve druhém podlaží, do něhož bude přístup po schodišti, jsou v plánu kancelář, klubovna či zasedací místnost. Součástí stavby je i věž pro sušení hadic,“ uvedla mluvčí vsetínské radnice Jana Raszková. V okolí objektu se počítá s výstavbou zpevněné plochy pro venkovní aktivity, areál bude oplocený.

Zbrojnice bude stát 13 milionů korun bez DPH. „Zastupitelstvo města pro letošní rok uvolnilo z rozpočtu na tuto akci deset milionů korun, zbytek bude alokován v rozpočtu na rok 2021,“ uvedl starosta Jiří Růžička (KDU-ČSL).

O starou hasičskou zbrojnici projevila již dříve zájem společnost Glass service, která má v přilehlém bývalém motorestu sídlo firmy, je také majitelem původní restaurace Pod Lipkama, kterou rekonstruuje pro jiné využití. „Koupí objektu za čtyři miliony korun, na niž již uhradila zálohu ve výši 1,5 milionu korun, scelí všechny nemovitosti v této lokalitě. K převedení do jejího majetku však dojde až po kolaudaci nové zbrojnice a doplacení kupní ceny,“ uvedla mluvčí.

Reklama

Doporučované