Hlavní obsah

Všichni by měli cestovat, aby pochopili, co znamená žít teď, vzkazují Rising Appalachia

Sesterské duo Rising Appalachia při rozhovoru pro Televizi Seznam.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Sesterské uskupení Rising Appalachia do Česka jezdí v posledních letech pravidelně. Nečekejte je však v obřích halách, jsou to miláčci alternativní scény. Jejich originální pojetí world music pasuje primárně do venkovních lokalit. Už podruhé se jí stal unikátní prostor Gauč ve Stromovce.

Článek

„Naše poslední vystoupení před rokem bylo nádherné. I dnes nám počasí přeje. Jsme moc rády, když můžeme hrát venku, což je dobré v rámci našich textů i obecně kvůli propojení s publikem,“ říká Leah Song, polovička uskupení Rising Appalachia. Tu druhou půlku tvoří její sestra Chloe.

Alternativní žánr se přirozeně projevuje i v rámci jejich životního stylu. „Teď je vlastně nejlepší období jít proti proudu. Především v naší domovině je trend se chovat jako masa. S naší hudbou se ale snažíme o něco trochu jiného i tím, že nemáme vydavatelství a všechno jsme si vždy dělaly samy. Velice často se tak dostáváme do kontaktu s alternativními komunitami, ať už je to na festivalech, u lidí doma nebo na nejrůznějších shromážděních. Snažíme se pochopit, jak můžeme hudbu a nejrůznější životní styly propojit. To je i důvod, proč nás tak baví cestovat.“

A jak by dámy z Rising Appalachia definovaly žánr, který hrají a studují? „Hudba, které se věnujeme, je apalačská neboli tzv. ‚hudba starých časů‘, která předchází mnohé americké hudbě. Je to jeden z nejstarších hudebních stylů, který v té oblasti vznikl. Pochopitelně kromě hudby domorodých kmenů. Těch zdrojů je obrovské množství a jejich studium je nekonečná práce. Zároveň jsme si vědomy toho, že asi nikdy nezvládneme obsáhnout vše.“

Celý rozhovor najdete v úvodním videu. Je součástí magazínu Slavní, který Televize Seznam vysílá každé úterý od 21 hodin.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované