Hlavní obsah

VŠTE využívá pro praktickou výuku spolupráci s 1500 partnery

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Českobudějovická Vysoká škola technická a ekonomická (VŠTE) , která je jediná svého druhu v kraji, využívá pro praktickou výuku spolupráci s přibližně 1500 partnery z řad firem.

Článek

„Studenti u nich jako součást rozvrhu absolvují jeden semestr. Ročně tak praxi absolvují stovky studentů VŠTE,“ řekl vedoucí úseku vnějších vztahů školy Petr Oros.

„Praxe u nás trvá celý semestr, což už je dostatečný prostor k tomu, aby student více pronikl do firemního kolektivu, stal se součástí týmu a byl přínosem. Máme velmi pozitivní zpětnou vazbu jak od studentů, tak i od samotných podniků, což nás přesvědčuje o tom, že jdeme správnou cestou. Těší nás, když pak vidíme, že studenti ve firmách zůstávají i po ukončení praxe, což není ojedinělý jev,“ uvedl Oros.

Škola nabízí i pracovní stáže v zahraničí. Studenti se kromě praxe v cizině mohou zlepšit i v jazyce. „Zahraniční zkušenost studenta tak může rozhodnout o jeho přijetí do vybraného zaměstnání. Potvrzuje, že se dobře domluví v cizím jazyce, dokáže se dobře adaptovat na jiné kulturní prostředí, je flexibilní, umí se sám o sebe postarat, prosadit se a dosahovat dobrých studijních nebo pracovních výsledků,“ uvedla koordinátorka zahraničních vztahů VŠTE Alena Tikalská.

Zajímavým ukazatelem je podle Orose rovněž uplatnění absolventů. Podle něj právě odráží i fakt, že studenti prokázali praktické schopnosti. „Jejich průměrná zaměstnanost se dostala na úroveň 97 až 98,5 procenta, v závislosti na studijním programu,“ uvedl.

VŠTE vznikla v Českých Budějovicích roce 2006, je to veřejná vysoká škola neuniverzitního typu. Nabízí tři magisterské a inženýrské a pět bakalářských oborů. VŠTE navštěvuje přibližně 4000 studentů.

Reklama

Doporučované