Hlavní obsah

Vstup do metra na Andělu je otevřený. Podívejte, jak dopadla rekonstrukce za 225 milionů

Po deseti měsících se otevřel vchod do stanice metra Anděl.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Pražský dopravní podnik v pondělí otevřel zrekonstruovaný výstup ze stanice metra Anděl na trase B. Výstup byl uzavřen od loňského září. Podnik ve stanici vyměňoval eskalátory a odstraňoval průsaky.

Článek

Náklady na opravy byly asi 225 milionů korun. DPP nyní opravuje eskalátory také ve stanici metra B Náměstí Republiky a chystá výměnu schodů na Karlově náměstí.

DPP nechal ve stanici vymontovat původní sovětské eskalátory a nahradil je novými. Použitelné díly podnik využije při opravách v dalších stanicích. Zrekonstruován byl také eskalátorový tunel, vybudovaly se nové nosné konstrukce a vyměnily se všechny technologické prvky.

Opraven by měl být v budoucnu rovněž výstup ze stanice Anděl směrem k autobusovému nádraží Na Knížecí. Kdy se tak stane, není jasné. V budoucnu by měl být autobusový terminál přesunut ke stanici Smíchovské nádraží.

Letos v září DPP plánuje dokončit rekonstrukci ve stanici metra Náměstí Republiky, kde podnik rovněž vyměňuje eskalátory a odstraňuje průsaky. Letos v říjnu pak DPP zahájí práce ve stanici metra Karlovo náměstí. V loňském roce podnik kompletně zrekonstruoval stanici Jinonice.

DPP spravuje na třech linkách metra 61 stanic. Roční provoz metra vyjde na několik miliard korun. DPP je největší městskou firmou v Česku a zaměstnává asi 10 000 lidí. Praha dotuje DPP více než 11 miliardami korun ročně.

Reklama

Doporučované