Hlavní obsah

Speciál Seznamu: „Vy jste mladí, nic o tom nevíte.“ Nesouhlasíme. Takhle vidí influenceři Evropu zítřka

Jak se žije mladým lidem v Evropské unii? Nabízíme záznam první debaty Televize Seznam před evropskými volbami.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Volby do Evropského parlamentu se konají už za měsíc. První ze série debat na Televizi Seznam věnujeme mladým. Pozvání přijali Asi.jatka Trang, Jakub Janda, Jan Palička a Janek Rubeš. Jak se jim žije v Evropské unii?

Článek

Dává nám Unie svobodu cestovat, studovat nebo třeba levněji telefonovat? Bere nám možnost samostatného rozhodování? Musíme se podřizovat nápadům ze zahraničí? Chtějí mladí platit eurem?

I o tom ve středu od půl deváté večer mluvili v živě přenášené debatě čtyři mladí influenceři ve speciálu, který Televize Seznam připravila před volbami do Evropského parlamentu. Odehrají se v termínu od 23. do 26. května, v Česku konkrétně v pátek 24. a sobotu 25. května.

Kdo na kamery odhalil svůj pohled na budoucnost Evropy?

Blogerka Asi.jatka se narodila ve Vietnamu. Do Česka přicestovala s rodinou jako pětiletá a dlouhou dobu vyrůstala v české rodině. Dnes píše o česko-vietnamských vztazích a věnuje se marketingu a PR.

Jakub Janda je politický komentátor a výkonný ředitel think-tanku Evropské hodnoty. V minulosti působil v humanitární organizaci ADRA International či jako poradce poslance Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

Jan Palička píše pro Info.cz a je politickým komentátorem ve vlastním internetovém pořadu Tři údery Paličkou.

Janek Rubeš se věnuje reportáži a dokumentaristice. Společně s Janem Mikulkou tvoří turisty oblíbený pořad Honest Guide. Magazín Forbes ho zařadil mezi 30 nejvlivnějších Čechů pod 30 let. Na sociálních sítích ho sledují desítky tisíc lidí.

Záznam debaty, kterou moderoval reportér Filip Horký, najdete v úvodním videu.

Na webu Seznam Zprávy vám již brzy přineseme detailní popis diskuse.

Reklama

Doporučované