Hlavní obsah

Vy slavíte, oni pomáhají. Takhle vypadal silvestr záchranářů

Foto: ZZS HMP

Záchranáři na Václavském náměstí.

Reklama

Policii a hasičům letos na silvestra přibylo výjezdů, oslavy však nepovažují za dramatické.

Článek

Zdravotničtí záchranáři ošetřovali opilé dospělé i děti, lidi po potyčkách a s úrazy v opilosti a zraněné zábavní pyrotechnikou. Několika lidem vážně zranila ruce, dítě v Praze zasáhla petarda do tváře. Opilá žena spadla na Táborsku ze schodů a na místě zemřela.

Lékaři museli pomáhat i u několik kuriózních případů – žena v Moravskoslezském kraji se zranila po nárazu do zdi při noční jízdě na bobech, muž utrpěl poranění po úderu paličkou na maso a další se zranil při pokusu přelézt dvoumetrovou zeď.

V pražských Měcholupech spadl muž ze stromu, odkud sundával dron. Mladá žena v Hradci Králové utrpěla podchlazení poté, co byla údajně shozena do Labe.

Policisté vedle dopravních nehod vyjížděli hlavně ke rvačkám. Rušněji bylo v Libereckém kraji, kde policie řešila téměř 30 násilných konfliktů.

Hasiči měli v jednotlivých krajích o silvestrovské noci desítky výjezdů. Často od zábavní pyrotechniky vzplály stromy a keře, tráva, kontejnery a koše na odpad nebo věci na balkoně.

K opilým nezletilým vyjížděli záchranáři třeba na Pelhřimovsku nebo v Moravskoslezském kraji. „Mezi nimi byli tři šestnáctiletí mladiství, chlapec a dvě dívky, a jedno dítě ve věku 12 let,“ uvedl mluvčí krajské záchranné služby Lukáš Humpl.

Pražští policisté natočili přání k novému roku:

Reklama

Doporučované