Hlavní obsah

Výbuch na severu Sýrie zabil nejméně pět lidí, 85 zranil

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek.

Reklama

Nejméně pět mrtvých a 85 zraněných si vyžádal dnešní výbuch bomby nastražené v automobilu na severu Sýrie u hranice s Tureckem. Informovala o tom agentura Reuters.

Článek

Atentát byl spáchán v severosyrské provincii Halab (Aleppo) v okrese Azáz na silnici vedoucí k hraničnímu přechodu Báb as-Salám. Oblast je pod kontrolou turecké armády a Tureckem podporovaných syrských povstalců, kteří území obsadili po vyhnání bojovníků teroristické skupiny Islámský stát (IS) v roce 2016.

Turecká státní agentura Anadolu z útoku obvinila kurdské milice YPG, které mají podporu Spojených států, zatímco Turecko je považuje za teroristickou organizaci.

Foto: BnieW1flea

Snímek místa výbuchu.

Agentura AFP, která se odvolává na exilovou Syrskou organizaci pro lidská práva (SOHR), píše o sedmi obětech a více než 60 zraněných.

SOHR ze spáchání atentátu podezírá organizaci Islámský stát, přičemž poukazuje na to, že turecká armáda a její syrští spojenci proti buňkám IS v posledních týdnech vystupňovali své operace. SOHR situaci v Sýrii sleduje z Británie a tvrdí, že má v terénu své informátory.

Reklama

Doporučované