Hlavní obsah

Výbuch plynu v Baltimoru zabil ženu, další lidé jsou ve vážném stavu

Foto: Profimedia.cz

Snímek domu, který zničil výbuch plynu.

Reklama

aktualizováno •

Výbuch plynu v Baltimoru v americkém státě Maryland dnes srovnal se zemí tři domy, usmrtil jednu ženu a uvěznil několik lidí pod troskami. Nejméně čtyři lidé byli vážně zraněni.

Článek

Na místo přijely pátrat po možných přeživších desítky hasičů. Výbuch tři domy zničil, čtvrtý výrazně poškodil a několika okolním budovám vyrazil okna. Kromě trosek je tak místo neštěstí také plné střepů.

„Je to katastrofa. Zmatek. Je to neuvěřitelné,“ uvedla Diane Gloverová, která žije naproti zničeným domům. Výbuch jí zničil okna i dveře. „Ještě se třesu,“ dodala několik hodin po incidentu.

Čtyři lidé byli s vážnými zraněními převezeni do nemocnice, jedna žena na místě zemřela, uvedla mluvčí hasičů Blair Adamsová. V době neštěstí bylo v domech podle ní nejméně pět lidí, možná více. Po možných přeživších se podle ní stále pátrá.

Hasiči podle agentury Reuters uvedli, že šlo o výbuch plynu s tím, že přesná příčina neštěstí se vyšetřuje. List The Baltimore Sun loni napsal, že úniky plynu jsou v oblasti čím dál častější vzhledem k zastaralému potrubí. Mluvčí plynárenské společnosti Linda Foyová uvedla, že přívod plynu byl okamžitě na žádost hasičů v oblasti uzavřen.

V jednu chvíli hasičský sbor informoval o nejméně pěti lidech včetně dětí, kteří zůstali uvězněni pod troskami. Na místě s pátráním pomáhali také sousedé.

Jeden z nich, Kevin Matthews, The Baltimore Sun řekl, že uslyšel křik dětí. „Dostaňte nás ven. Jsme uvězněni,“ křičely podle něj. Podle listu našel jednoho člověka po krk v troskách a dalšího ve skříni. „Nemyslel jsem, nevzal jsem si ani boty. Rozběhl jsem se tam. Následoval jsem kouř. Začal jsem křičet, aby pomohli další,“ řekl kanálu WBFF Dean Jones. Spolu s dalšími sousedy vyprostil nejméně jednu ženu.

Reklama

Doporučované