Hlavní obsah

Výbuch ve výrobně pyrotechniky v Mexiku nepřežilo nejméně 19 lidí. Mezi nimi jsou i hasiči a zdravotníci

Video: Reuters

 

Reklama

Série výbuchů zábavní pyrotechniky v mexickém městě Tultepec má několik obětí. Jsou mezi nimi hasiči a zdravotníci přivolaní k prvnímu výbuchu.

Článek

Minimálně devatenáct lidí, včetně záchranářů, bylo zabito při výbuchu zábavní pyrotechniky nedaleko hlavního města Mexika. Dalších čtyřicet lidí bylo zraněno. Mexická vláda to oznámila, spolu s tím, že šlo o sérii výbuchů, které se odehrály ve městě Tultepec, které je známé výrobou zábavní pyrotechniky. Podle zpráv mexických médií jsou mezi mrtvými také čtyři hasiči a dva policisté.

Výbuch se měl odehrát v továrně na výrobu pyrotechniky, ve které měl explodovat sud se střelným prachem, exploze srovnala se zemí čtyři budovy. Podle šéfa mexické civilní obrany Luise Felipa Puenteho mělo jít o celkem čtyři výbuchy, které se staly v neregistrované výrobně zábavní pyrotechniky. Vysoké číslo zraněných bylo podle něj způsobeno tím, že po prvním výbuchu běželi lidé na pomoc ostatním.

Podle místních médií byly výbuchy ve skutečnosti dva. Člen mexické vlády Alejandro Ozuna řekl mexické televizi, že výbuch zasáhl přihlížející a zdravotníky, kteří přijeli na místo výbuchu. Podle agentury AP jsou mezi mrtvými hasiči a zdravotníci.

Mnoho z obyvatel Tultepecu se podle AP živí výrobou domácích ohňostrojů. V oblasti tak jsou výbuchy velmi časté. V červnu při jednom z nich zemřelo sedm lidí a dalších osm bylo zraněno. V prosinci roku 2016 pak při výbuchu na místním trhu zemřelo několik desítek lidí.

Reklama

Související témata:

Doporučované