Hlavní obsah

Vycházející hvězda Michal Kindl: Při tvorbě mě inspiroval Petr Muk

Rozhovor se začínajícím zpěvákem Michalem Kindlem: Proč zanechal byznysu a dal se na uměleckou dráhu?Video: Kristýna Gregorová, Seznam Zprávy

 

Reklama

V pořadu Slavní nezapomínáme ani na začínající talenty. Jedním z nich je zpěvák Michal Kindl. Ten se na prahu třicítky rozhodl omezit úspěšné podnikání a vydat se na krkolomnou cestu za slávou. Ne však kvůli slávě samotné, ale proto, aby si splnil celoživotní sen.

Článek

Michala Kindla k hudbě přivedla babička. Už od raného dětství byl velmi muzikální, a tak ho v šesti letech přihlásila na hodiny klavíru. Jenže povinné hraní nesnášel a trvalo dalších sedm let, než se to změnilo. A jak se říká, za vším hledej ženu. Tady vlastně spíš dívku... S prvním zlomeným srdcem přišla i láska k hudbě, která mu v těžkém období pomohla.

V šestnácti se mu podařilo napsat první dva songy, ale sen stát se zpěvákem šel i tak do pozadí. V devatenácti se začal věnovat podnikání. Start nebyl jednoduchý, ale nyní má Michal úspěšnou produkční společnost. Ve svých téměř třiceti letech by se tak mohl klidně vrhnout na stavění domu, zasazování stromu a plození syna. On se místo toho postavil na další startovní čáru a chce být úspěšným zpěvákem.

A tak vzniklo album Barvy, které je Michalovým prvním oficiálním hudebním počinem. Někteří prý jeho hudbu přirovnávají ke kapele Chinaski nebo Michalu Hrůzovi, on však skromně podotkl, že si netroufá přirovnávat se ke komukoliv. Inspirací mu však jsou například Petr Muk nebo David Grey.

Více se o začínajícím zpěvákovi dozvíte v úvodním videu.

Reklama

Související témata:

Doporučované