Hlavní obsah

Vyčuranost korupčníků. Kde se vzal růžový patník na Staroměstském náměstí?

Barbora Poláková a růžový patník na Staroměstském náměstí.Video: Pavel Cyprich

 

Reklama

V pondělí 3. prosince večer bude Seznam.cz a Televize Seznam přenášet koncert Barbory Polákové, Davida Kollera nebo Vladimira 518. Jde o vyvrcholení narozeninové kampaně Transparency International, na které se Seznam podílí.

Článek

Růžový patník uprostřed nejrušnějšího náměstí Česka. Vedle dvoumetrového ledního medvěda, který za společnou fotografii vybírá peníze, nebo pouličních umělců přestrojených za mumii či džina z lahve, nepůsobí větší rozruch.

Nikdo neví, kde se tam vzal a proč tam je. Přesto si ho pár lidí všimlo a vyfotili se s ním třeba nakonec i zpěvačka Barbora Poláková a Janek Rubeš. Nejenom oni pak svoje fotky umístili na sociální sítě.

Transparentní patník

Patník je symbolem kampaně k 20. výročí neziskové organizace Transparency International, jež v Česku bojuje proti korupci, a do které se zapojil mediálně i Seznam. Jak Janek, tak Barbora byli její součástí. A nejen oni.

Na to, jak se růžový patník šířil veřejným prostorem, koho všeho nachytal a oslovil, se podívejte ve videu nad článkem.

Poláková, Koller a Vladimir 518 živě

Růžový patník si jako symbol nezisková organizace vybrala, protože má poukázat na „vyčuranost“ korupčníků a nesmyslnost některých veřejných zakázek.

Kampaň Transparency International, na které se podílí také agentura 2Fresh, vyvrcholí v pondělí 3. prosince koncertem v MeetFactory, kde vedle Barbory Polákové vystoupí David Koller a Vladimir 518. Seznam Zprávy a Televize Seznam budou koncert, který začne po 20. hodině, přenášet živě.

Reklama

Doporučované