Hlavní obsah

Vyhazov Babiše z vlády byla velká chyba, říká ministryně ČSSD Marksová

Marksová: Výzkum doporučoval, že nemáme bezdůvodně napadat Babiše. Neposlechli jsme.Video: Renata Kalenská

 

Reklama

S politikou končím. Mám toho pro tuhle chvíli dost, prohlásila ve Výzvě Seznamu Michaela Marksová. Na únorovém sjezdu ČSSD už ani nehodlá obhajovat místopředsednickou funkci.

Článek

Právě si odkrucuje dvacet let svého působení v ČSSD – a oslaví to odchodem z aktivní politiky. Michaela Marksová si v těchto dnech balí na Ministerstvu práce a sociálních věcí a v příštím období se prý bude věnovat sociálním projektům a psát komentáře.

Ve Výzvě hodnotí stav, ve kterém se ocitla její strana. ČSSD je podle posledních průzkumů na hranici pěti procent, které by ji dostaly do Sněmovny. Marksová jako hlavní důvod volebního debaklu vidí to, že se sociální demokracie neřídila studií, která doporučovala neútočit na Andreje Babiše.

„Jsme dělníci, ale nejsme dobří na marketing a PR. Potřebujeme někoho, kdo respektuje pravidla komunikace s veřejností,“ kritizuje Marksová.

Jak fungovala vláda s ministrem financí Andrejem Babišem? Proč Marksovou děsí poslanci strany Tomio Okamury ve Sněmovně a jak podle ní probíhala drsná hádka s tajemníkem SPD Jaroslavem Staníkem? Podívejte se na rozhovor v úvodním videu.

Reklama

Doporučované