Hlavní obsah

Výhledy, které vám vezmou dech. Zažijte Prahu, jak ji neznáte

Z dílny tvůrců Honest Guide: Ty nejkrásnější výhledy na naše hlavní město? Poradíme vám, kam zajít.Video: Janek Rubeš, Honza Mikulka, Seznam Zprávy

 

Reklama

Chystáte se na výlet do Prahy? Pak si nenechte ujít našeho nového průvodce. Prozradíme vám, kam si zajít na parádní výhled, ze kterého uvidíte mnohem víc než jen 100 věží.

Článek

Tančící dům. Tuhle budovu netřeba představovat. Ať už se vám líbí, či nikoliv, neměl by uniknout vaší pozornosti. Málokdo ví, že se na jeho vrcholku nachází bar s vyhlídkovou plošinou. Ta skýtá neuvěřitelný 180° výhled na hlavní město.

Výhled z Tančícího domu. Vstupné: 100 Kč, nebo 1 drink.

Výtahem vyjeďte do 7. patra a pak po schodech vystoupejte do 8. V něm se nachází prosklený bar. Na vyhlídkovou plošinu se platí vstupné 100 korun, pokud si však dáte něco k pití - kávu, vodu, pivo - je vstup zdarma. Ideální místo na sledování západu slunce.

Výzva Seznamu: Na vyhlídkové plošině se nachází dalekohled (jehož použití nic nestojí). Dokážete s jeho pomocí najít kousek Karlovu mostu? Není to lehké (také by to pak nebyla žádná výzva), ale jde to. Napište nám na Facebook, pokud se vám to podaří.

Další tip, kam se můžete zajít podívat, je Staroměstská radniční věž. Obzvlášť pokud míříte do Prahy za orlojem, nemůže vám tahle vyhlídka uniknout, výhled je opravdu neskutečný.

Výhled ze Staroměstské radniční věže. Vstupné 125 Kč.

Vstupné na věž dříve stálo 250 korun, což pro české turisty nebyla úplně přívětivá cena. S odlivem zahraničních turistů jsme se však dočkali snížení na 125 korun. Rodinné vstupné (2 dospělí + až 4 děti) vás pak vyjde na 250 korun. Nenechte si tuhle příležitost ujít, protože ten výhled skutečně stojí za to. Kéž by ta cena takhle zůstala.

Pohled ze Staroměstské radniční věže je skutečně dechberoucí.

Na této věži mimochodem náš reportér Janek strávil velkou část svého profesního života, když odtud sledoval dění v Pařížské ulici. Tam skupinka nepoctivých taxikářů lovila turisty, kterým se nebáli účtovat za krátkou cestu i třeba 2000 Kč. Pokud vám seriál Praha vs. Prachy unikl, podívejte se na něj zdarma na webu Televize Seznam.

Na náměstí se pak můžete podívat na nově dokončený mariánský sloup. Pokud vás zajímá jeho historie, doporučujeme další pořad z dílny Seznam.cz, Národ sobě s historikem Jiřím Rakem, který se specializuje na napravování mýtů o českých dějinách.

Náš poslední tip ocení ti návštěvníci, kteří míří do Prahy na Karlův most. Něco si ale ujasněme, než budeme pokračovat. Zkratka „Karlák“ je označením pro Karlovo náměstí. Karlův most je prostě Karlův most.

U obou vstupů na most si všimněte věží - a na jednu z nich vylezte. Necháme na vaší úvaze, jakou si vyberete, my máme osobně raději tu na Křížovnickém náměstí. Vstup na Staroměstskou mosteckou věž stojí 100 Kč a i v době, kdy byl turistický ruch ve svém největším rozmachu, jste na věži byli prakticky sami.

Výhled ze Staroměstské mostecké věže. Vstupné 100 Kč.

Kromě krásného výhledu můžete ve věži ještě navštívit malé muzeum, nachází se ve sklepních prostorách věže. V něm najdete předměty, které potápěči vytáhli ze dna Vltavy. Těšit se můžete na úlomky původního Juditina mostu nebo na kreditní karty a mobilní telefony, které turistům při jejich návštěvě spadly do řeky.

Textová podoba článku nikdy nenahradí vizuální zážitek z pohledu na naše hlavní město, proto vám doporučujeme vrátit se na začátek a přehrát si video. Šťastný výlet!

Reklama

Doporučované